Είτε “κρυστάλλι”, είτε “κοντούλα”, είτε “βουτυράτο”, είτε ό,τι άλλο, το αχλαδάκι είναι πάντα νόστιμο και θρεπτικό. Πολλά πράγματα γίνεται, από γλυκό του κουταλιού και κομπόστα μέχρι συνοδευτικό σε πουλερικά και σε πράσινες σαλάτες, όλα εξαιρετικά φίνα και ιδιαίτερα σε γεύση.
Του αξίζει λοιπόν μια γιορτή ανάλογη της νοστιμιάς του. Και μια τέτοια γιορτή γίνεται
εδώ και οκτώ χρόνια στα Πλατανούλια Λάρισας, μια μεγάλη γιορτή με χιλιάδες κόσμου που έρχονται με τα καλά τους , πίνουν, τρώνε, χορεύουν και γλεντούν με κορυφαίες ορχήστρες. Ας πούμε, φέτος, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, εκεί ήταν ο Γιώργος Μαρινάκης με το βιολί του, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο Γιώργος Κωτσίνης κι ο Φιλιππίδης Νίκος με τα κλαρίνα τους, ο Κώστα Μερετάκης με τα κρουστά του, ο Βαγγέλης Δημούδης, ο Δημήτρης Παληογιάννης και ο Κώστας Φιλιππίδης με τα λαούτα τους, ο Γιάννης Κουσουλάκης με την τρομπέτα του, ο Βασίλης Μουρτιάδης στην ποντιακή λύρα και ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Σταυρούλα Δαλιάνη κι η Λευκοθέα Φιλιππίδου μπροστά στο μικρόφωνο.
Μια σπουδαία ορχήστρα, στους ήχους της οποίας το Α΄ Τμήμα Νέων του συλλόγου μας παρουσίασε χορούς του Φλάμπουρου Θεσσαλίας. Διότι φυσικά και ήμασταν (και πάλι) εκεί, προσκεκλημένοι του φίλου Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων “Άγιος Χαράλαμπος” που είχε την διοργανωτική ευθύνη όλης της βραδιάς.
Όλοι διασκέδασαν πολύ και ο χώρος παρέμεινε κατάμεστος μέχρι τα ξημερώματα. Πολλά “ευχαριστώ” στο σύλλογο για την πρόσκληση, την εξαιρετική φιλοξενία και τις υπέροχες αχλαδονοστιμιές με τις οποίες μας ξεπροβόδισαν.
Και του χρόνου όλοι γεροί να ξαναβρεθούμε!

 

 

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid025j7atLsx7Ei4JvrPBW1wRbQLx9WbmQJtBdTGfXfc9VDUz3gAQ5rzcfer2wja1K7Cl&id=100052406725419&sfnsn=mo