Και φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί το μουσικό εργαστήρι του συλλόγου του όποιου τα μέλη το αγκάλιασαν μετατρέποντας το σε ένα ζωντανό «φυτώριο» νέων μουσικών. Μέσα από αυτό, προσφέρεται μουσική παιδεία υψηλού επιπέδου από ανθρώπους που συνεργάζονται με τον σύλλογο, είναι επαγγελματίες και κυρίως αγαπούν αυτό που κάνουν, μεταδίδοντας όχι μόνο την τέχνη τους αλλά και το μεράκι τους.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν κρουστά, θα έχουν δίπλα τους στα πρώτα τους βήματα τον Λευτέρη Παύλου.

 

Ο Λευτέρης Παύλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Από 15 ετών δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της λαϊκής μουσικής, μαθητεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους μουσικούς. Φοίτησε στο Σύγχρονο Ωδείο, υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σταυρούπολης και του συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Εν Χορδαίς» από το 1993, συμμετέχοντας στις πολλαπλές του δραστηριότητες (συναυλίες, σεμινάρια, εκδόσεις), ενώ από το 2001 έως σήμερα διδάσκει κρουστά στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

Όσοι επιθυμούν να μάθουν κλαρίνο, θα έχουν δίπλα τους στα πρώτα τους βήματα τον Αλέκο Ζώρα.

 

Ο δάσκαλος Αλέξανδρος (Αλέκος) Ζώρας, γεννήθηκε το 1966 στην Γουμένισσα του Κιλκίς. Είναι γόνος μεγάλης μουσικής οικογένειας της περιοχής.Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική, συνοδεύοντας τον πατέρα του Βοζίκη (Μανώλη) σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως γάμους και πανηγύρια, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο κλαρίνο. Ο πατέρας του είναι ένας από τους παλιούς οργανοπαίχτες της Γουμένισσας που μετεπήδησαν από το ζουρνά στο κλαρίνο. Σήμερα παίζει κυρίως νταούλι.
Ο Αλέξανδρος Ζώρας διδάσκει παραδοσιακό κλαρίνο σε διάφορες σχολές και συλλόγους.