Στο ζεστό καθιστικό, στο σπιτάκι του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά κάθε Τρίτη απόγευμα, γυναίκες κάθε ηλικίας μαζεύονται με τα σύνεργα τους και τα σπιτικά τους εδέσματα,  για να δημιουργήσουν! Έχετε σκεφτεί εικόνα περισσότερο οικεία και από τα χρόνια τα παλιά εγγεγραμμένη στο DNA των περισσότερων; Συνάντηση γυναικών γύρω από το τζάκι, με κεράσματα και λιχουδιές, διάθεση μαθητείας και ειλικρινής κουβέντας, αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αλληλοϋποστήριξης, που λειτουργεί λυτρωτικά αλλά και δημιουργικά.

 

Στα δημιουργήματά τους συμπεριλαμβάνονται  από βραχιολάκια με κόμπους, διακοσμητικές καρφίτσες με βελονάκι, φούντες, μέχρι και πλέξιμο κάλτσας, αλλά και άλλων περίτεχνων κατασκευασμάτων.  Η συντονίστρια – υπεύθυνη κ. Μαρία Λαδά έχει υπέροχα σχέδια στο συρτάρι της και με ταλέντο στη μετάδοση της γνώσης καταφέρνει να τα υλοποιεί κάθε μέλος της συντροφιάς.

 

Δικαιωματικά θα έλεγε κανείς, αυτό το τμήμα, έχει ως μέλημά του και την φροντίδα- επισκευή και στολισμό των πλούσιας και πολύτιμης συλλογής παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει ο Χ.Ο.Θ. Και ακόμη, αναλαμβάνει την κατασκευή- επιμέλεια δώρων, ενθυμίων που χρειάζονται σε κάθε περίσταση. Υπέροχες, χειροποίητες δημιουργίες ανεκτίμητης αξίας!

 

Το τμήμα είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη του συλλόγου και με τον ίδιο ενθουσιασμό το παρακολουθούν τόσο οι εξοικειωμένοι με την χειροτεχνία όσο και οι  πιο προχωρημένοι. Όποιος βρεθεί μια φορά σε αυτή την ομάδα δύσκολα την αποχωρίζεται. Εύκολα αντιλαμβάνεται ότι όλα τα μέλη έχουν τη διάθεση να σε βοηθήσουν να μάθεις και να νιώσεις την ομορφιά της δημιουργίας. Κι ακόμη ευκολότερα, ότι η ζεστασιά της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας έχει σωτήρια αποτελέσματα.

 

.