Χριστούγεννα στην πλατεία της Καλαμαριάς

Στο όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Καλαμαριάς, στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού είναι ήδη ανοιχτό το σπιτάκι μας και σας περιμένουμε να το επισκεφθείτε. Στις 27, 28 και 29 του Δεκέμβρη λοιπόν, στο υπέροχο σκηνικό που στήθηκε, θα βρείτε και εμάς εκεί και θα σας περιμένουμε, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Προπαραμονή ΜΑΖΙ

23/12/2021... Το σπιτάκι μας πήρε ζωή. Τι κι αν ήταν για λίγο, τι κι αν ήταν με μέτρα, ζεστάθηκε η ψυχούλα μας. Ανείπωτη η χαρα, δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψουν. Μια ευχή... Του χρόνου όλοι μαζί

Χριστούγεννα 2021

Να λοιπόν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Στολισμένο με αγάπη και ενθουσιασμό από τα παιδικά μας τμήματα. Με αυτές τις εικόνες που γεμίζουν τις καρδιές μας χαρά, σας ευχόμαστε καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, με την ελπίδα να σας δούμε σύντομα στον κύκλο πιασμένους.

Αγιασμός – Εκλογές 2021

Λίγες σταγόνες αγιασμού το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 άνοιξαν την αυλαία της νέας χρονιάς για τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Κοπή Βασιλόπιτας 2021

Την Κυριακή 10-1-2021 όπως κάθε χρόνο, κόψαμε την βασιλόπιτά μας για τη νέα χρονιά. Ήταν μια μεγάλη πίτα, ικανή να χωρέσει όλα τα μέλη του ομίλου χωρισμένα σε τμήματα και κόπηκε δια χειρός προέδρου Ηρακλή Σαμπαρδάνη και παρουσία ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο σπιτάκι.

Αγιασμός 2020

Και κάπως έτσι  κάθε χρόνο ως τώρα ο δέκατος μήνας της χρονιάς γινόταν εναρκτήριος.  Για πρόβες, χορούς  και δραστηριότητες, για όνειρα, σχέδια και προσπάθειες.

Εκλογές 2020

Η Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 ήταν μια διαφορετική Παρασκευή. Ήταν η μέρα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για τα μέλη του ΧΟΘ, που υπάκουσαν στην εκλογική τους υποχρέωση σε πολύ ικανοποιητικό ποσοστό. Το θεατράκι της οδού Χηλής γέμισε κόσμο που παρακολούθησε την γενική συνέλευση, η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Ακούστηκαν πληροφορίες από το απερχόμενο συμβούλιο και γνώμες και τοποθετήσεις ακροατών, επιβεβαιώνοντας τη συλλογικότητα στη λειτουργία του ΧΟΘ.

Το εφηβικό τμήμα τιμά την κοπή Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου

To σύνθημα ήταν σαφές και αποφασιστικό. «Κανένα παιδί χωρίς πρωϊνό στο σχολείο Κανένα παιδί χωρίς μεσημεριανό στο σχολείο». Το σύνθημα ύψωσε το ανάστημά του κι έγινε πραγματικότητα, δίπλα στο Κεντρικό Συσσίτιο  που λειτουργεί στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο, οργανωμένα όλα  από την  Ιερά  Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς.

Και ο δρόμος μας έφερε στο Φλάμπουρο

Σε θέματα λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης, η καρδιά μιας πληροφορίας χτυπάει στο βίωμα. Με αυτό σαν απαράβατη αρχή, και επειδή το αντικείμενο παρουσίασης του Α τμήματος νέων με δάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη σε επικείμενη παράσταση θα είναι η μουσικοχορευτική παράδοση του Φλάμπουρου Ελασσόνας,  το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 το Α Τμήμα Νέων ξεκίνησε για εκεί. Κανείς όμως δεν ήξερε τι τους περίμενε…!

Κοπή πίτας 2020

Παρασκευή 31 Γενάρη 2020, βράδυ, στο Χηλής. Είχε ΠΟΛΥ κόσμο! Κάποια στιγμή ένοιωθες ότι το θεατράκι της Χηλής είχε διασταλεί, αλλιώς δεν μπορούσες να καταλάβεις πώς χωράνε όλοι! Αλλά φαίνεται πως ήταν όλοι καλοί! Γιατί, το είπε ο σοφός λαός, άμα είναι καλοί και χίλιοι νάναι, χωράνε!!