Χορωδία Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Η χορωδία του Χ.Ο.Θ. συστήνεται και σας καλεί να τη γνωρίσετε. Πρόκειται για ένα μουσικό εργαστήρι στο οποίο μπορούν τα μέλη του, να σφυρηλατήσουν τη γνώση τους για τη μουσική και να γνωρίσουν καλύτερα τη φωνή τους.

Η φωνητική τέχνη, είναι η  πιο παλιά μορφή έκφρασης της κοινωνίας του ανθρώπου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μουσικής. Το ρεπερτόριο που διαχειρίζονται είναι κυρίως παραδοσιακό, αλλά υπάρχουν και συνθέσεις νέων δημιουργών που συνθέτουν, με βάση τη τροπική ανατολική μουσική.

 

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη 20:30 με 22:00 στο σπιτάκι του Χ.Ο.Θ. και αξίζει να γευθείτε το κλίμα που επικρατεί στην παρέα της χορωδίας Δάσκαλος της είναι ο Δρόσος Κουτσοκώστας. Δάσκαλος φωνητικής και σολίστας του μουσικού σχήματος «Εν Χορδαίς». Από τα εννιά του χρόνια ξεκίνησε  τη Βυζαντινή μουσική, και το δημοτικό τραγούδι. Δίδαξε παραδοσιακό τραγούδι στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του πανεπιστημίου της Άρτας  και μέχρι σήμερα διδάσκει στη σχολή «Εν χορδαίς» όπου διετέλεσε και Διευθυντής σπουδών.

 

Ταξίδευσε σχεδόν σ` όλο το κόσμο, τραγουδώντας και διδάσκοντας την Ελληνική μουσική σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μεγάλα Φεστιβάλ. Έχει συγγραφικό και ερευνητικό έργο καθώς και πολλές συμμετοχές σε δισκογραφικές εκδόσεις και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές.

 

Η δράση της χορωδίας είναι έντονη, και πολύμορφη. Σ` αυτό βοηθάει, η ομοιογένεια της ομάδας, οι υψηλοί στόχοι που τέθηκαν από την αρχή, και η ενεργή δράση του δασκάλου στο μουσικό στερέωμα. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις εμφανίσεις και τις συμμετοχές της :

 

Συμμετοχή στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή» στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. (Φεβρουάριος 2012)

 

Συμμετοχή στην ηχογράφηση του δίσκου «Κίνησαν τα καράβια» του ομίλου »Μύησις», της Καστοριάς (Απρίλιος 2012).

 

Συναυλία της χορωδίας, στο Δήμο του Κιλκίς, μέσο του προγράμματος «Κυριακάτικα πρωινά ξυπνήματα» (Ιούνιος 2012).

 

Συμμετοχή πολλών μελών, στο σεμινάριο του Δρόσου Κουτσοκώστα στο Χορτιάτη, «φωνή και φύση» (Σεπτέμβριος 2012).

 

Εμφάνιση της χορωδίας, στην παρουσίαση του δίσκου «Κίνησαν τα καράβια» του ομίλου »Μύησις»,  στο αμφιθέατρο των Τ.Ε.Ι Καστοριάς (Δεκέμβριος 2012).

 

Μουσική βραδιά στον Προφήτη Λαγκαδά (Δεκέμβριος 2012).

 

Συμμετοχή σε δύο θεματικές μουσικές βραδιές στο καφέ «Ζώγια» με τίτλους «Σαλονίκη παινεμένη» και «αποκριάτικα» (Μάρτιος 2013).

 

Συναυλία στο θεατράκι της οδού Χιλής στην Καλαμαριά με θέμα «Αρώματα Ανατολής» Θρήνοι, ύμνοι και τραγούδια – Θείο Πάθος και ανθρώπινος πόνος (Μ. Τετάρτη 2013).

 

Συμμετοχής στις τριήμερες εκδηλώσεις  του Χ.Ο.Θ.   στην πλατεία του Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά (Ιούνιος 2015).

 

Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκπομπή  του καναλιού TV100  με κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα. (Δεκέμβριος 2015).

 

Εμφάνιση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ράντσου Κιλκίς για δύο συνεχόμενες χρονιές (2015, 2016).

 

Συνάντηση με το μουσικό σχήμα Saphar’ Oud, από την Τουλούζη της Γαλλίας, με ήχους της Μεσογείου(Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Μαρόκο, Μαλί, τη Γαλλία, Σμύρνη και Πόλη) στο θεατράκι της οδού Χιλής στην Καλαμαριά (Μάιος 2016).

 

Κάλαντα σε διάφορους φορείς και εκδηλώσεις  της πόλης όπως Μητροπολίτη Καλαμαριάς και Ν. Κρήνης, Δήμαρχο ΚαλαμαριάςΘεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη  κ.α. (Δεκέμβριος 2016).