Πρόκειται ίσως για το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό φαγητό, αυτό που δε λείπει από κανένα ελληνικό τόπο, κανένα ελληνικό γιορτινό τραπέζι, κανένα… μητροπαράδοτο ελληνικό τετράδιο συνταγών. Θέλει λίγο αλευράκι, λίγο λαδάκι και λίγο νερό για το ζυμάρι του και ό,τι καλό έχει το περιβόλι και το κελάρι μας για τη γέμιση. Χρήσιμο είναι και το “καλό χέρι” που λένε για όποιον μαγειρεύει νόστιμα, και να την η πανώρια, χρυσόξανθη, κριτσανιστή και μοσχοβολιστή πίτα να χορταίνει και να ευφραίνει γενιές και γενιές Ελλήνων ανεξαρτήτως καταγωγής.

Στις 22 Ιουλίου 2023, αυτή η ακαταμάχητη μυρωδιά της πίτας που ψήνεται έφτασε απο τον Πυργετό Λάρισας μέχρι το σύλλογό μας και τότε τα τμήματα Α και Β νέων (δάσκαλος:Σάκης Παληογιάννης) και Α και Β ενηλίκων (δάσκαλος: Αντώνης Ζάχος) δεν έχασαν την ευκαιρία. Ευγνώμονες για την ευγενική πρόσκληση, τρέξαμε να προσθέσουμε στη “γιορτή της παραδοσιακής πίτας”, που γίνεται εκεί, λίγο από το ΧΟΘίτικο κέφι. Παρουσιάσαμε χορούς Λέρου οι ενήλικες και χορούς Θεσσαλονίκης οι νέοι με τη βοήθεια των μουσικών Θάνου Ρούμπου- βιολί, Βασίλη Σαραντηνού – κρουστά και τραγούδι, Χρήστου Κούτσια- λαούτο κ τραγούδι και Κώστα Κωστούλη- κλαρίνο. Η θερμοκρασία του γλεντιού έφτασε αυτήν του υδράργυρου το καυτό εκέινο Σαββατόβραδο! Όλοι πέρασαν καλά κι εμείς σαν να γυρίσαμε λίγο βαρύτεροι…μετά από τόσες πίτες!!!…

 

 

Ευχαριστούμε

 

 

 

 

 

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VX4wNNEG3hNzcXm3ZLSQrgPPiJ1vkAqoS7Nx94fxt5YB23MrCTE2B9k9pHC8uVxnl&id=100052406725419&sfnsn=mo