11 Δεκεμβρίου – Ημέρα του Παιδιού

«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη ζωή, κάθε παιδί δικαιούται να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή κατάσταση υγείας. Πρέπει ν’ αντιμετωπίζουμε όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον.» Με αυτά τα λόγια ξεκινά η Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 1989 και από τότε κάθε Δεκέμβριο τα παιδιά γιορτάζουν την ευτυχία που μπορεί να τους προσφέρει η κάθε κοινωνία.

Παρακάτω αναφέρει ότι «Η επικοινωνία με τους άλλους είναι βασική πηγή για την ανάπτυξη του παιδιού. Όχι μόνο το μικρό του ανθρώπου μαθαίνει να σκέπτεται, ν’ αντιλαμβάνεται, ν’ αγαπά, αλλά φτάνει να πει εγώ, όχι μόνο να είναι αλλά και να ξέρει ποιος είναι». Σε αυτές τις πανανθρώπινες αξίες στηρίζει και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης την εκπαίδευση που προσφέρει στους μικρούς μαθητές του. Με αγάπη προσφέρει στα παιδιά υγιή εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση, παιδεία, κοινωνική συναναστροφή, ασφαλές και φροντισμένο περιβάλλον, αμέριστη αγάπη και κατανόηση από τους δασκάλους και έναν γερό σύνδεσμό με τον πολιτισμό και την παράδοση που μπορούν να θρέψουν στέρεες ρίζες για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

«Η φύση έχει προβλέψει να δημιουργήσει ένα άτομο προικισμένο με τα απαραίτητα όργανα, η ανθρώπινη κοινότητα το μεταβάλει σε ένα πρόσωπο. Αυτός είναι ο βασικός ρόλος κάθε ανθρώπινης ομάδας: να κάνει κάθε μέλος της να φθάσει στην δυνατότητα να εκλέξει και να κατασκευάσει έναν προορισμό.» Με ελπίδα για τα παιδιά αυτά, που μπορούν να αλλάξουν ότι οι προηγούμενες γενιές άφησαν στραβό, ανολοκλήρωτο ή λάθος χτισμένο, αφιερώσαμε το φετινό ημερολόγιο του ΧΟΘ στα παιδιά! Αναζητήστε το γιατί είναι γεμάτο όμορφες εικόνες ελπίδες, χαράς και εμπιστοσύνης.