Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμαντος, σε συνεργασία με το Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. διοργάνωσε την 10η συνάντηση παιδικών χορευτικών ομάδων Μακεδονίας στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ  στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.

Εκεί μετά από πρόσκληση, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν το β’ παιδικό και προεφηβικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Τα δύο τμήματα χόρεψαν το ένα μετά το άλλο και παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα συρτό,ράικο, πουστνίτσα, πουστσένο και ζάραμο. Το παιδικό τμήμα φορούσε φορεσιές από την περιοχή της Νεοχωρούδας ενώ το προεφηβικό από την περιοχή της Φλώρινας.

Οι μουσικοί που έπαιξαν στην εκδήλωση ήταν ο Αστέριος Τράκας στο βιολί, ο Κώστας Αργύρογλου στο κλαρίνο, ο Αργύρης Κόκορης στο λαούτο και το τραγούδι και ο Σπύρος Τζιάτζιος στα κρουστά. Μετά την εμφάνιση κάθε ομάδας δινόταν σε όλα τα παιδιά που χόρεψαν σαντουιτσάκια και χυμοί.

Τα παιδιά περίμεναν την εμφάνιση και της τελευταίας χορευτικής ομάδας για να γίνει μετά η απονομή των αναμνηστικών σε κάθε σύλλογο.