Άτομα που χορεύουν, γλεντούν, χαίρονται σε κοινές χαρές και συντροφεύουν ο ένας τον άλλον στις λύπες, είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Σ' αυτές τις στιγμές οι παρέες και οι κοινές εμπειρίες γλυκαίνουν τις δυσκολίες και παρηγορούν, δίνουν ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε.

Αυτός είναι ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Ένας Όμιλος που ιδρύθηκε το 1990 με πυρήνα την αγάπη για το χορό, αλλά μεγάλωσε, απλώθηκε και προχώρησε πέρα απ' αυτό. Σήμερα, μέλη που συμμετέχουν σε 15 τμήματα, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, παππούδες με τα εγγόνια τους, γονείς με τα παιδιά τους, μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, κάνουν γλέντια, οργανώνουν παραστάσεις για να τιμήσουν τον πρόσφυγα τη μάνα και την ξενιτιά, χορεύουν για να προσφέρουν τα έσοδα των παραστάσεων σε φορείς που έχουν ανάγκη (παιδιά με σύνδρομο Down, καρκινοπαθείς, Γιατροί του κόσμου), οργανώνουν αιμοδοσία...

Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η συνεργασία, οι κοινές εμπειρίες, η ευαισθητοποίηση, οι χαρές της ζωής, η παράδοση ζωντανή κι όχι μουσειακή, γίνονται αξίες που βιώνονται σε κάθε στιγμή μέσα στο Χ.Ο.Θ.

Share

Facebook

Scroll to top