Με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Χ.Ο.Θ στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι, έκλεισαν τον κύκλο τους  οι εκδηλώσεις αγάπης  του Δωδεκαημέρου.

 

Ήταν ο επίλογος μιας διαφορετικής γιορτής, που ξεκίνησε στις αρχές του Δεκέμβρη με την επιμέλεια της Φωτεινής Νταλακούδη. Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είχε το δικό της συμβολικό χώρο πλάι στα χριστουγεννιάτικα στολίδια με το πρακτικό περίσσευμα αγάπης   του κάθε μέλους.

Μια ελάχιστη προσφορά  στις αυξημένες ανάγκες αυτών των παιδιών, που έχουν βρει τη ζεστασιά της οικογένειας  σ’ αυτό το χωριό, ως δείγμα  έννοιας και φροντίδας από την πλευρά του Συλλόγου. Γεγονός για το οποίο δεν επαίρεται ως πράξη, αλλά το αναφέρει ως μήνυμα  παρακίνησης. Η μεταφορά των ειδών στο χωριό πραγματοποιήθηκε με την τεχνική βοήθεια του Ζήση Μπακρατσά. Μετά την εγκάρδια υποδοχή της αποστολής από το προσωπικό του χωριού, ακολούθησε  συγκινητική και πλήρως κατατοπιστική ενημέρωση, από τον κοινωνικό λειτουργό   Ηλία  Δροσάκη, για την καθημερινότητα  των παιδιών και τον τρόπο λειτουργίας της μικρής τους κοινωνίας.

Στο κάθε σπίτι τα παιδιά ως αυτόνομη οικογένεια έχουν τη φροντίδα  της μητέρας  ενίοτε και της θείας, τη συντροφιά των αδελφών, την έννοια της μόρφωσης  και του παιχνιδιού  και προπαντός τη ζεστασιά του δικού τους σπιτικού. Μία πρωτοπόρος ιδέα  που προσεγγίζει  μια οικογενειακού τύπου συνεχή φροντίδα των  εγκαταλειμμένων παιδιών.

 Το πρώτο Παιδικό Χωριό SOS ιδρύθηκε από τον HERMANN GMEINER το 1949 στο Imst, τουΤυρόλο στην Αυστρία. Ως άνθρωπος είχε δεσμευτεί να βοηθάει παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη - παιδιά που είχαν χάσει τα σπίτια τους, την ασφάλεια τους και τις οικογένειές τους κατά τον  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1975 - Ιδρύονται οι πρώτες Οργανώσεις των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πολωνία

Στο πνεύμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με  την υποστήριξη πολλών χορηγών και συνεργατών, το SOS-KDI  παιδικά χωριά, βοηθούν παιδιά σε όλο τον κόσμο ως ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση με   σεβασμό στις  διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Στόχος τους επίσης είναι η συμβολή στην ανάπτυξη των χωρών και των κοινοτήτων  όπου αυτά δραστηριοποιούνται.

Τα παιδιά και ιδιαίτερα  αυτά που έχουν ανάγκη ως σύμβολα αιώνιας συνύπαρξης  αγάπης και καθήκοντος, είναι αυτά  που θα πρέπει ν’ αγγίζουν την καρδιά κάθε ανθρώπου και να τον ευαισθητοποιούν. Πράξη που ειρηνεύει την ψυχή και δίνει νόημα στο αύριο.

Ας συνεχίσουμε  λοιπόν καλώντας  στο 19820 από σταθερό ή κινητό ενισχύοντας  το έργο τους [Χρέωση € 2,00 ανά κλήση + Φ.Π.Α. (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο)]

 

 

Share

Facebook

Scroll to top