«Κάνε ένα δώρο ζωής από καρδιάς»

Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας άρχισε το 1952. Το 1979 κλείνουν και οι τελευταίες ιδιωτικές τράπεζες αίματος και από τότε διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται… ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται… μόνο προσφέρεται… αρκούν 10’ από χρόνο μας να σωθεί μια ζωή….

 

O Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με το μήνυμα «Κάνε ένα δώρο ζωής από καρδιάς» διοργάνωσε και υλοποίησε, για μια ακόμη φορά σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,  αιμοδοσία στο θεατράκι της οδού Χηλής το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

Η προσέλευση των μελών και φίλων του Ομίλου ήταν συγκινητική. Η ευαισθησία και η ευρηματικότητα της οργανωτικής ομάδας με υπεύθυνες την Κολτσιάκη Ελεονώρα και Εμμανουηλίδου Ελένη και με αρωγούς τα τμήματα Ενηλίκων  της Δευτέρας και της Τετάρτης, αφύπνισαν τον, έτσι κι αλλιώς κοινωνικά ευαισθητοποιημένο, κόσμο του Χ.Ο.Θ.

Σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική ατμόσφαιρα έγινε η αιμοδοσία. Αυτό το θαύμα που κρατάει μια στιγμή. Αυτό το σωματικό ποίημα που αναλύοντάς το κανείς, επαναπροσδιορίζει το δεδομένο και βρίσκει  την ισορροπία της ζωής με το θάνατο. Ίσως όχι συνειδητά, σίγουρα όμως  η έγνοια για το συνάνθρωπο λειτουργεί ως ένας υδατοπλέκτης  ετοιμότητας σε μια γεμάτη ψυχή, που αποθηκεύει, προσφέρει, αντιμετωπίζει, παλεύει, ξεπερνάει  και συνεχίζει. ..

Η αιμοδοσία εκτός από πράξη ευλογίας βοηθάει πρακτικά και τους ίδιους τους αιμοδότες  όπως στην ισορροπία επιπέδων σιδήρου στο αίμα, στη βελτίωση της ροής του, στην ευκαιρία πραγματοποίησης ελέγχου, αλλά και στη μακροζωϊα. 

Ας ξεπεράσουμε λοιπόν τους φόβους μας  και ας σκεφτούμε, πως κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, προπάντων όμως πως μπορεί, να βρεθούμε κι εμείς σε ανάλογη θέση, εκεί όπου όλοι είμαστε ίσοι και τόσο αδύναμοι…. ας μην αμελούμε λοιπόν! 

 

Share

Facebook

Scroll to top