Όλοι Μαζί Μπορούμε...

Φτώχεια, προβλήματα με το νόμο, περιθωριοποίηση, παραμέληση, κακοποίηση, εγκατάλειψη, θυματοποίηση, εκμετάλλευση, trafficking...

Λέξεις και έννοιες που δε θα έπρεπε να υπάρχουν, κι αν υπάρχουν, να μη συνδέονται με τα παιδιά.

Κι όμως... στην Ελλάδα του σήμερα χιλιάδες είναι τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εκατοντάδες οι έγκλειστοι νέοι –ευθύνονται, άραγε, οι ίδιοι; - , και καθημερινά «αυξάνονται και πληθύνονται» τα παιδιά και οι νέοι που εγκαταλείπουν το σχολείο, που πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης και, μάλιστα, της πιο σκληρής μορφής της, που εγκαταλείπονται από την ίδια τους την οικογένεια...

Και κάπου εδώ ξεκινά το έργο της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η ΑΡΣΙΣ αναλαμβάνει δράσεις για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων... Κέντρα Υποστήριξης Νέων, ξενώνες φιλοξενίας, δράσεις εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, ενέργειες για την άμεση  αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας, είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΑΡΣΙΣ προς την κοινωνία.

Οι ανάγκες για την πραγμάτωση των παραπάνω δράσεων είναι πολλές.

Για το λόγο αυτό, καλούμαστε να στηρίξουμε φέτος όλοι εμείς, τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, αυτό το σπουδαίο έργο. Έτσι, συγκεντρώνουμε από 24 Νοεμβρίου ως 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες από τις 18:00 ως τις 21:00 στο Σπιτάκι (Κολοτούρου 14, Καλαμαριά) τα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

βρεφικό γάλα

γάλα εβαπορέ

παιδικές πάνες

ελαιόλαδο

τοματοπολτούς

καφέ

ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (για το συσσίτιο)

κρουασάν (κολατσιό για τα παιδιά των ξενώνων)

εσώρουχα και κάλτσες για αγόρια 15-17 ετών

είδη σχολικών δραστηριοτήτων (μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους κλπ)

καθαριστικά γενικής χρήσης

οποιαδήποτε άλλη προσφορά θα είναι καλοδεχούμενη.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για το έργο της ΑΡΣΙΣ στο arsis.gr.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 526 150

Share

Facebook

Scroll to top