Ξημέρωσε 1 Απριλίου, ημερα Σάββατο, και τα 2 τμήματα νέων του Χ.Ο.Θ. συγκεντρώθηκαν στο σπιτάκι του συλλόγου και ξεκίνησαν για την διήμερη εκδρομή τους με προορισμό την Κόνιτσα. Δύο ώρες αργότερα πραγματοποίησαν μια μικρή στάση στα Γρεβενά για “ανεφοδιασμό” και συνέχισαν το ταξίδι τους. Παράλληλα, η πολύτιμη “ξενάγηση” από την κα.Γιαννάκου Γιούλη που καταγόταν από την Κόνιτσα και τον Ζάχο Αντώνη,  πληροφορούσε τους χορευτές σχετικά με τα όσα έβλεπαν στον δρόμο τους.

Διαβάστε περισσότερα: Τα τμήματα νέων ταξιδεύουν στην Κόνιτσα.

Σάββατο του Λαζάρου και σε πολλά μέρη της Ελλάδας γίνεται αναβίωση του εθίμου των Λαζαρίνων. Τα μικρά κορίτσια κάθε τόπου πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα κάλαντα του Λαζάρου ή της άνοιξης, προμηνύοντας έτσι το θαυμαστό γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου. Με αφορμή λοιπόν αυτό έθιμο, το Σάββατο 8 Απριλίου, τα τμήματα ενηλίκων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Σερρών, βρέθηκαν στο χωριό αυτό, παρακολούθησαν από κοντά το έθιμο και έμαθαν λίγα περισσότερα για τη μουσικοχορευτική παράδοση των Δαρνακοχωρίων.

Διαβάστε περισσότερα: Σάββατο του Λαζάρου στο Άγιο Πνεύμα Σερρών

«ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2016»  στον Αγ. Παντελεήμονα  Ν. Φλώρινας

Η αποστακτική διαδικασία του τσίπουρου στη Μακεδονία αυτό το διάστημα έχει την τιμητική της. Μετά την συμμετοχή του Χ.Ο.Θ. στις εκδηλώσεις του χωριού Πιπεριά, σειρά είχαν τα ρακοκάζανα  του  Αγίου Παντελεήμονα του Ν. Φλώρινας, την Κυριακή 4 του Δεκέμβρη, με τα τμήματα των ενηλίκων.  

Διαβάστε περισσότερα: ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2016 στον Αγ. Παντελεήμονα Ν. Φλώρινας

Facebook

Scroll to top