Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του ομίλου, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του, είναι τα μέλη που στελεχώνουν όλα τα τμήματα, να έχουν την ευκαιρία να συμπράττουν από κοινού, δημιουργώντας έτσι αμοιβαίους δεσμούς συνεργασίας που θα γεννήσουν στιγμές αληθινές και ζεστές, ενισχύοντας έτσι το κοινό όραμα που τους ενώνει υπό τη σκέπη του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμη περισσότερους τα τμήματα ενηλίκων και συγκεκριμένα τα Α και Β τμήματα ενηλίκων της Δευτέρας με δασκάλους την Ελεονόρα Κολτσιάκη και τον Παναγιώτη Λαθούρη και τα Γ και Δ τμήματα ενηλίκων της Πέμπτης με δασκάλους τον Βασίλη Ιωαννίδη και τον Ιάσονα Δότσο, συναντήθηκαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο φιλόξενο θεατράκι της οδού Χηλής σε μια πρόβα λίγο διαφορετική από τις άλλες. Εκτός από την ευκαιρία να ενωθούν και να συνυπάρξουν πιασμένοι χέρι χέρι δημιουργώντας αμοιβαίους δεσμούς συνεργασίας και κατανόησης, είχαν την ευκαιρία  να συναντήσουν τον κ Σάκη Παληογιάννη, δάσκαλο των τμημάτων νέων της Τετάρτης και υπεύθυνο των δασκάλων του Χ. Ο. Θ, ο οποίος έφερε και την επιμέλεια της κοινής πρόβας. Τα τμήματα χωρισμένα με το Α τμήμα ενηλίκων της Δευτέρας και το Γ τμήμα ενηλίκων της Πέμπτης να αποτελούν την πρώτη ενότητα, ταξίδεψαν χορευτικά στην Άσσηρο  της Θεσσαλονίκης, στο Πογώνι της Ηπείρου, στη Μαύρη Θάλασσα, στον Έβρο, στην Φλώρινα, στα Δωδεκάνησα στον Πόντο κ.α. Την δεύτερη ενότητα αποτέλεσαν το Β τμήμα ενηλίκων της Δευτέρας και το Δ τμήμα ενηλίκων της Πέμπτης όπου μεγάλωσαν λίγο ακόμη το ταξίδι τους προσθέτοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς τις Σέρρες, την Βωβούσα της Ηπείρου, την Θεσσαλία κ.α
Φυσικά σε καμία ενότητα δεν έλειψε η αναφορά στα αποκριάτικα της παράδοσης μας, σκωπτικά και πιπεράτα, που δώσανε άλλο τόνο, ανέμελο. Το τριώδιο άλλωστε άνοιξε και η χώρα μας πλούσια σε παράδοση μας καλεί να γνωρίσουμε κάθε έθιμο των ημερών είτε σε αναπαράσταση, είτε στον τόπο γέννησης του. 
Πολύτιμοι αρωγοί και συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι στην ελληνική παράδοση ήταν οι συνεργάτες – φίλοι μουσικοί που συνόδευσαν την πρόβα δίνοντας της ξεχωριστό ύφος, έξω από το συνηθισμένο.
Ευχαριστούμε ολόψυχα  :
τον Σάκη Αξενόπουλο στο βιολί και στο τραγούδι, τον Αλέκο Ζώρα στο κλαρίνο, τον Δημήτρη Παληογιάννη στο λαούτο, τον Αντώνη Ζάχο στα κρουστά και τον Βασίλη Μουρτιάδη στην ποντιακή λύρα,  που συνέβαλαν από την πλευρά τους έτσι ώστε αυτή η πρόβα να γίνει ξεχωριστή.
 
Και εις αλλά με υγεία
 
Share

Facebook

Scroll to top