Στις 19 Ιανουαρίου στο θεατράκι της οδού χηλής παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη, των δημοτικών  συμβούλων κ.κ. Γεωργιάδη Σ., Κυφωνίδου Ρ., Νικολέττου Β., Παπαδόπουλου Γ., Πετκάκη Σ. και δεκάδων μελών και φίλων, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Σάκης Παληογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στο παρελθόν και στο μέλλον του Ομίλου. Με προτεραιότητα, όπως πάντα, στις ιδέες και τα ιδανικά,  που εδώ και τόσα χρόνια χαρακτηρίζουν το Χ.Ο.Θ. Αγάπη και σεβασμό στην παράδοση, στον εθελοντισμό, στον άνθρωπο και προπαντός στη συνέχεια, μέσα από τα φυντάνια που γαλουχούνται στην αγκαλιά του Ομίλου, τα παιδιά. 
Ακολούθησε γλέντι  με ακατάπαυτο παλμό και πηγαίο κέφι καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Με Θρακιώτικους σκοπούς έντυσαν την εκδήλωση οι μουσικοί   Αλβανόπουλος Νίκος στο κλαρίνο, Γιαρένης Γιώργος στο ούτι και στο τραγούδι,  Παληογιάννης Δημήτρης στο λαούτο, Κουσουλάκης Γιάννης στο βιολί και Ζάχος Αντώνης στα κρουστά και  με Ποντιακούς  οι  Χατζηκαμάνου Μελίνα στο τραγούδι, Μουρτιάδης Βασίλης στην ποντιακή λύρα και Πετανίδης Κώστας στο νταούλι. 
Με τις ολόψυχες ευχές για μια δημιουργική και καλή χρονιά  ο Χορευτικός  Όμιλος Θεσσαλονίκης για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί «φτιάχνει» ένα φως και προσπαθεί με ειλικρίνεια, να το μεταδώσει κόντρα στην ομίχλη. Δεν μένει καιρός να κουραστεί, να επαναπαυθεί σ’ αυτά που έκανε, απλώνει, κάθε καινούργια χρονιά, πάλι το χέρι του και ξεκινάει από την αρχή, σαν νάνε η πρώτη φορά και περπατάει βήμα, βήμα, χέρι, χέρι εκεί που τον οδηγεί η καρδιά του…
Καλή χρονιά σ’ όλους!
 
 
 
 
Share

Facebook

Scroll to top