Το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου επισκέφθηκαν ενήλικες από διάφορα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Η πρωτοβουλία και η οργάνωση της εκδρομής ήταν της διπλωματούχου ξεναγού και επαγγελματία Ρούλας Σιμιντηρίδου και μέλους του Χ.Ο.Θ. Ενός ακόμη δείγματος εθελοντισμού, που έχει σαν αρχή ο σύλλογός μας. Η κατ’ αρχήν «ανομοιογένεια» της ομάδας ξεπεράστηκε  χάριν  της προσηνούς διάθεσης της, της εμπειρίας της  και της  άρτιας κατάρτισης της. Βασικοί λόγοι που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον  των συμμετεχόντων στη διάρκεια της εκδρομής.

Διαβάστε περισσότερα: Κάτω απ΄το βλέφαρο του Ολύμπου!

Σάββατο απόγευμα 4 Νοεμβρίου  2017, στο θεατράκι της οδού Χηλής στην Καλαμαριά, πραγματοποιήθηκε το πρώτο γλέντι της χρονιάς  του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Οργανωμένο με μεράκι από το Στ τμήμα  ενηλίκων αρχαρίων της Ελένης Εμμανουηλίδου. Με περίσσια διάθεση και φροντίδα στήθηκε ο χώρος της υποδοχής. Το κοινό  εξυπηρετήθηκε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον μπουφέ, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω μιας παράλληλης εκδήλωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Μακεδονικό γλέντι...
Από τη Θράκη στην Κρήτη
και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο ερμηνευτή της ελληνικής παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη
Οι αυλές των μικρών σπιτιών με τις κεραμοσκεπές μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου πλανιέται στον αέρα, ήχοι από το παρελθόν ακούγονται στους δρόμους. Η προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου έχει δώσει ζωή σε νέους μουσικούς και σχήματα με υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας στην παραδοσιακή μουσική.
Το Σύνολο Ιωνία δημιουργήθηκε πριν από δώδεκα χρόνια με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Δεμελή, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του σχήματος. Απαρτίζεται από δύο ορχήστρες και δύο χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) και από τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων. Μαέστρος των χορωδιών είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.
Ελένη Τσαλιγοπούλου Τραγούδι
Μπάμπης Τσέρτος Τραγούδι
Νάντια Καραγιάννη Τραγούδι
Βασίλης Αγροκώστας Τραγούδι
Χρόνης Αηδονίδης Έκτακτη συμμετοχή
Ορχήστρα & Χορωδία Ιωνία
Μέλη της MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μ.Μ.Θ.

Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες:
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης
Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες Θεσσαλονίκης
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
 
Σκηνοθεσία Μαρία Θωμοπούλου
Λήψη video & μοντάζ Αντώνης Μανδράνης 
Διεύθυνση Χορωδίας Κορνηλία Φραγκογιάννη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Νεκτάριος Δεμελής

Facebook

Scroll to top