Aνακοινώσεις

 

 Ας αρχίσουν οι χοροί...

23/11/2017

θεατράκι επι της οδού Χηλής 

Παρουσίαση φορεσιών από την κα Φούλη Καραγαβρηιλίδου 

Ώρα : 20:00 

Χορευτικά Τμήματα

15 τμήματα λειτουργούν φέτος από τον Χ.Ο.Θ. με άτομα κάθε ηλικίας.

Περισσότερα

Αφιέρωμα στις Λύρες

afierwma-stis-lures-logo

Γιορτάσαμε τα 25 μας χρόνια με ένα αφιέρωμα στις λύρες στο Μ.Μ.Θ.

Περισσότερα

Χ.Ο. Graz

Αυστριακοί και Έλληνες που αποτελούν ζωντανό κομμάτι του συλλόγου μας!

Περισσότερα

Gallery

Συλλογή φωτογραφιών του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα

Το Τμήμα Χειροτεχνίας, σαν ομάδα εστιασμένη στις παραδοσιακές τεχνικές εργόχειρου, έχει από την ίδρυσή του  στενή σχέση  με την παραδοσιακή  φορεσιά., καθώς η κατασκευή και η διακόσμησή της   είναι πηγή πολύ σημαντικών γνώσεων και πληροφοριών για τα κατά τόπους υλικά και τις ειδικές τεχνικές υφαντικής, βαφής, ραπτικής, πλεκτικής και κεντητικής τέχνης.

Στην προσπάθεια γνωριμίας μας με το πολύτιμο αυτό κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού, το Τμήμα Χειροτεχνίας θα διοργανώσει φέτος κάποιες λεπτομερείς και αναλυτικές παρουσιάσεις ενδυμασιών, που θα συνοδεύονται από όλο το απαραίτητο υλικό για την καλύτερη και πληρέστερη γνωριμία μας μαζί τους .

Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο θεατράκι της οδού Χηλής, στις 8 το βράδυ. Την παρουσίαση θα κάνει η Φούλη Καραγαβριηλίδου, ερευνήτρια και χοροδιδασκάλισσα, ειδικευμένη στην μικρασιατική παράδοση.

Θα παρουσιαστούν αναλυτικά (και σε μεταξύ τους σύγκριση) οι ιδιαίτερες φορεσιές του Ουσάκ, της Κιουτάχειας και της Σίλλης Ικονίου.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει πραγματικές φορεσιές και πλούσιο οπτικό υλικό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον που σίγουρα θα δείξετε με την προσέλευσή σας, τιμώντας την καλεσμένη μας και  απολαμβάνοντας άλλον ένα λόγο για να βρεθούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε  την αγάπη  μας για κάθε τι παραδοσιακό και πολύτιμο.

Είσοδος ελεύθερη

Την εκδήλωση επιμελείται το Τμήμα Χειροτεχνίας 

Το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου επισκέφθηκαν ενήλικες από διάφορα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Η πρωτοβουλία και η οργάνωση της εκδρομής ήταν της διπλωματούχου ξεναγού και επαγγελματία Ρούλας Σιμιντηρίδου και μέλους του Χ.Ο.Θ. Ενός ακόμη δείγματος εθελοντισμού, που έχει σαν αρχή ο σύλλογός μας. Η κατ’ αρχήν «ανομοιογένεια» της ομάδας ξεπεράστηκε  χάριν  της προσηνούς διάθεσης της, της εμπειρίας της  και της  άρτιας κατάρτισης της. Βασικοί λόγοι που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον  των συμμετεχόντων στη διάρκεια της εκδρομής.

Περισσότερα...

Σάββατο απόγευμα 4 Νοεμβρίου  2017, στο θεατράκι της οδού Χηλής στην Καλαμαριά, πραγματοποιήθηκε το πρώτο γλέντι της χρονιάς  του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Οργανωμένο με μεράκι από το Στ τμήμα  ενηλίκων αρχαρίων της Ελένης Εμμανουηλίδου. Με περίσσια διάθεση και φροντίδα στήθηκε ο χώρος της υποδοχής. Το κοινό  εξυπηρετήθηκε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον μπουφέ, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω μιας παράλληλης εκδήλωσης.

Περισσότερα...

Facebook

Scroll to top