Aνακοινώσεις

 

 Ας αρχίσουν οι χοροί...

 Στου Κουτιου τα Παραμύθια... Χριστουγεννιατικη γιορτη παιδικων τμηματων.          Δευτερα 18/12/2017.   Δημοτικό. Θεατρο Μελινα Μερκούρη

Ωρα: 7:00μμ

Χορευτικά Τμήματα

15 τμήματα λειτουργούν φέτος από τον Χ.Ο.Θ. με άτομα κάθε ηλικίας.

Περισσότερα

Αφιέρωμα στις Λύρες

afierwma-stis-lures-logo

Γιορτάσαμε τα 25 μας χρόνια με ένα αφιέρωμα στις λύρες στο Μ.Μ.Θ.

Περισσότερα

Χ.Ο. Graz

Αυστριακοί και Έλληνες που αποτελούν ζωντανό κομμάτι του συλλόγου μας!

Περισσότερα

Gallery

Συλλογή φωτογραφιών του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό ,  ήταν ένας πολύ μεγάλος βασιλιάς .

Κάποτε λοιπόν ,  σκέφτηκε να ζητήσει από τους σοφούς της χώρας του να του φτιάξουν ένα βιβλίο , που θα περιελάμβανε τις ιστορίες όλου του κόσμου .

Οι σοφοί διαβάσανε ,  ρωτήσανε,  ψάξανε , μαζέψανε όλες τις ιστορίες του κόσμου και φτιάξανε μ’ αυτές ένα και μόνο βιβλίο. Αλλά ,  ήταν ένα πολύ –  μα πολύ –  μεγάλο βιβλίο ,  που το πάχος του ήταν ίσο με το ύψος του πύργου της Βαβέλ .  Ο βασιλιάς κατάλαβε ,  πως ποτέ δεν θα είχε το χρόνο να διαβάσει ένα τόσο χοντρό βιβλίο κι έτσι ,  ζήτησε από τους σοφούς να του φτιάξουν ένα άλλο βιβλίο , περίληψη του πρώτου .

Οι σοφοί δουλέψανε για χρόνια και στο τέλος ,  φτιάξανε ,ότι τους είχε ζητηθεί.  Μα και πάλι , ήταν ένα χοντρό βιβλίο ,  το πάχος του είχε ύψος ίδιο με μιας πυραμίδας.

Ο Βασιλιάς είχε γεράσει και κατάλαβε πως τα χρόνια που είχε να ζήσει ,  δεν θα του φτάνανε για να το διαβάσει .  Ζήτησε λοιπόν από τους σοφούς του ,  να κάνουνε μια περίληψη της περίληψης .

Εκείνοι ,  δουλέψανε για χρόνια  και φτιάξανε ένα άλλο βιβλίο , κανονικό αυτή τη φορά.

Αλλά ο βασιλιάς , είχε πια γεράσει πολύ  ,  τα μάτια του δεν τον βοηθούσαν .  Ζήτησε λοιπόν ,  να φτιάξουν μια ακόμα περίληψη της άλλης περίληψης ,  που ήταν περίληψη της πρώτης . Μια νέα επανάληψη ,  τόσο σύντομη ,  όσο είναι μια φράση .  Οι σοφοί ,  δούλεψαν για κάμποσα χρόνια ,  αλλά όταν τελειώσανε ,  ο βασιλιάς ήταν ετοιμοθάνατος ,  δεν μπορούσε ούτε μια λέξη να διαβάσει .  Όμως ,  ήθελε προτού πεθάνει να ακούσει τη φράση που μέσα της έκλεινε όλες τις ιστορίες του κόσμου .

Σκύψανε λοιπόν οι σοφοί στ ’  αυτί του και του ψιθύρισαν τη φράση . Κι εκείνος ,  ακριβώς την τελευταία του στιγμή και πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του ,   μουρμούρισε

« Μια φορά κι έναν καιρό .....»

Χριστουγεννιατικη γιορτή παιδικων τμημάτων

 

Τιτλος : Στου κουτιου τα παραμυθια

 

Ημερομηνια  : Δευτερα 18 Δεκεμβριου 2017

 

Ωρα εναρξης :  19:00

Τοποθεσια : Δημοτικο Θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Η Άγια Νύχτα πλησιάζει, το άφθαρτο φως της αγάπης σαν όραμα ας φωτίσει τις καρδιές μας. Ας στρέψουμε το βλέμμα μας  στο  γλυκό ουράνιο φως, ένα λαμπρό αστέρι θα χαμηλώσει. Ας απλώσουμε τα χέρια μας,  να παραμερίσουμε της νύχτας το σκοτάδι. Η σκεπή της Σπηλιάς είναι τόσο κοντά μας και  μας περιμένει.

‘Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  με σεβασμό κι ευαισθησία σιμώνει στη φάτνη και προσπαθεί να την ζεστάνει με τα ταπεινά του χνώτα.

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος είναι ο μικρός Χριστός, που έχει την ανάγκη μας, να ζεσταθεί, να πλυθεί, να  πάει σχολείο. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι από το υστέρημα μας, έστω και με το ελάχιστο χρηματικό ποσό. Το μικρό  σπιτάκι «κουμπαράς» που θα περάσει από μπροστά μας, ας το ταυτίσουμε με τους σύγχρονους μάγους, που θα μεταφέρουν τα δώρα μας μαζί με την προσευχή μας  εκεί που τ’ έχουν τόσο ανάγκη.  

Λίγες μέρες έμειναν πριν τα Χριστούγεννα. Όλοι σιγά σιγά αρχίζουν να στολίζουν τα Χριστουγεννιάτικά τους δέντρα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονικής να μην στολίσει το δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα γίνει το Σάββατο 9/12 από τις 10,00 εως τις 14,00 στο θεατράκι της Χηλής να γιορτάσουμε τον ερχομό των χριστουγέννων με παιχνίδια, καφε, φαγητό και διαφόρων ειδών στολίδια, στολίζοντας όλοι μαζί  το δέντρο του Χ.Ο.Θ.

Facebook

Scroll to top