Aνακοινώσεις

 

 Ας αρχίσουν οι χοροί...

Χορεύουμε για τη ζωή 2018

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

3/3/2018

Ώρα: 21:00

Χορευτικά Τμήματα

15 τμήματα λειτουργούν φέτος από τον Χ.Ο.Θ. με άτομα κάθε ηλικίας.

Περισσότερα

Αφιέρωμα στις Λύρες

afierwma-stis-lures-logo

Γιορτάσαμε τα 25 μας χρόνια με ένα αφιέρωμα στις λύρες στο Μ.Μ.Θ.

Περισσότερα

Χ.Ο. Graz

Αυστριακοί και Έλληνες που αποτελούν ζωντανό κομμάτι του συλλόγου μας!

Περισσότερα

Gallery

Συλλογή φωτογραφιών του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα

 
Για 14η συναπτή χρονιά στη Θεσσαλονίκη «χορεύουμε για τη ζωή»!
Το «Χορεύουμε για τη ζωή» είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής. Είναι ιδέα, είναι σκοπός, είναι τομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Είναι η ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους.
Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του 2004, λίγο μετά την 24η Δεκεμβρίου, όταν όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε συγκλονισμένη τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία. Απέναντι σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, μια παρέα δασκάλων παραδοσιακού χορού αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούσαν …χορεύοντας και τραγουδώντας. Έτσι, το χειμώνα του 2005, πέντε πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία των αεικίνητων χοροδιδασκάλων τους και τη συνδρομή χορευτών και καταξιωμένων μουσικών, οργάνωσαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση, με τίτλο τίποτε πιο περιεκτικό από μια απλή διαπίστωση: «Χορεύουμε για τη ζωή». Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν δε τόσο ενθαρρυντική, που οδήγησε στη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης.
Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο σε διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους και φορείς. Μέχρι σήμερα η μεγάλη παρέα του «Χορεύουμε για τη ζωή» έχει συνδράμει στο έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Παιδιών με σύνδρομο Down, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Κακοήθη Νοσήματα «Λάμψη», του Συλλόγου «Παιδικά Όνειρα», του Συλλόγου Γονέων Λαγκαδά «Η Άνοιξη», των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου Εθελοντών Αγίου Στυλιανού και της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος.
Παρουσιάζονται χοροί και τραγούδια από:
Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» -  δάσκαλος Κυριάκος Μωυσίδης(Σπήλαιο Γρεβενών)
Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις» - δάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης (Κρήτη)
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης – δάσκαλος Σάκης Παληογιάννης (Κάρπαθος, Κάσος, Ρόδος, Χάλκη)
Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» - δάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας (Ξηροπόταμος Δράμας)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ (γενική είσοδος)
 
•03 Μαρτίου 2018 
Σαβ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
 
Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων στον Αγ. Μάμα.
Με  μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 40 περίπου χορευτικών ομάδων πραγματοποιήθηκε, για 12η συνεχόμενη χρονιά η  τριήμερη Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάμα Το Β παιδικό Τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Νίκο Καρτάτσαλη, συμμετείχε  το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 με νησιώτικους χορούς του Αιγαίου.  
Περισσότερα...
TAKIM | Γιατί γλυκό μου sweetheart? 
Τζαζ και …χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο
 
Σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση,  που δόθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής του δυναμικού συγκροτήματος ΤΑΚΙΜ,  συμμετείχε το τμήμα παραστάσεων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Η παράσταση, την οποία επιμελήθηκε  και παρουσίασε ο Λάμπρος Λιάβας, ήταν αφιερωμένη στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ την εποχή του Μεσοπολέμου αλλά και μεταπολεμικά,. 
Περισσότερα...

Facebook

Scroll to top