Τα Α και Β τμήματα της Δευτέρας στην Κρυοπηγή

H Χαλκιδική έχει την τιμητική της τώρα το καλοκαιράκι. Κόσμος, τουρισμός, κίνηση και πολλά πολλά φεστιβάλ, εκδηλώσεις κι ανταμώματα.
Στα Παζαριώτικα, στο 3ο Αντάμωμα  της  Κρυοπηγής λοιπόν, εκεί στο πέτρινο θεατράκι της περιοχής, το Α και Β Τμήμα ενηλίκων με τους δασκάλους τους (Παναγιώτη Λαθούρη και Φωτεινή Νταλακούδη και με την συμμετοχή της Θεοδώρας Δούμπλατζη) έφεραν το ΧΟΘίτικο αέρα στην χαλκιδικιώτικη πανηγυρική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Χόρεψαν  χασαπιά, Λενιώ, Θεοδώρατρεχάτο, συρτό και καρσιλαμά από την περιοχή Θεσσαλονίκης (Α τμήμα) και συρτό Έβρου, ζωναράδικοκουλουριαστό, ξέσυρτο, μπαϊντούσκα και  συρτό συγκαθιστό με γύρισμα σε ελεύθερο, από τον Έβρο, (Β τμήμα).

Τα «Μπρατίμια», κατά κόσμον Νίκος Αγγούσηςκλαρίνο, Μάκης Μπακλατζής – βιολίτραγούδι, Δημήτρης Παναγούλιαςκρουστά  και Γιάννης Πούλιοςλαούτο, ανέλαβαν το μουσικό μέρος της βραδιάς.
Στην εκδήλωση, ο Χ.Ο.Θ. συναντήθηκε και με τους φίλους συλλόγους Κρυοπηγής, Πολυχρόνου, Ποντίων Ριζοχωρίου και Ποντίων Χαλκιδικής «Αλέξανδρος Υψηλάντης».
Το κλίμα ενθουσιασμού,  που ξεκίνησε με την  πατινάδα και τέλειωσε με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου,  σφράγισε τη βραδιά.

 

Σχετικά