Καλόκαιρινό Γλέντι Χ.Ο.Θ.

Γλέντι θα το΄λεγες σίγουρα. Γιατί  και ζουρνάδες είχε, και κορνέτες, και κεμεντζέδες. Αλλά και πάρτυ θα μπορούσες να το πεις, μια και υπήρχε concept, στο οποίο με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε ο κόσμος που κατέκλεισε την πλαζ Αρετσούς το Σάββατο βράδυ στις 22 του μηνός και «μοιράστηκε τη στιγμή» καρφιτσώνοντας τη δική του φωτογραφία από μια στιγμή του Χ.Ο.Θ. σε δύο τεράστιους υπέροχους πίνακες!


Όπως και να το πεις, ήταν μια καταπληκτική βραδιά, με ωραίο καιρό, με παλμό, χορό, γέλια, κρασάκι, μπυρίτσα και όλα όσα χρειάζεται κανείς για να επιβεβαιώσει τη χαρά της (ΧΟΘίτικης) ζωής!
Το A τμήμα νέων είχε αναλάβει τα πάντα και περιποιήθηκε εξαιρετικά τα περίπου 600 άτομα που ήρθαν πεινασμένα για ξεφάντωμα.
Όσο για το τραγούδι  «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά», αν δεν είχε γραφτεί, θα μπορούσε να γραφτεί τώρα, γιατί όντως πήραν φωτιά  τόσο οι ψησταριές  όσο και οι πίστες!
Οι ορχήστρες έριχναν λάδι στη φωτιά ως συνήθως, με τους Ψαθά Βαγγέλη του Αντωνίου (ζουρνά), Παζαρέντζη Σταύρο του Μιχαήλ (ζουρνά), Ψαθά Βαγγέλη του Γεωργίου (νταούλι), Ράλλη Νίκο (κορνέτα), Μίσκα Θοδωρή ( λαούτο), Χατζηκαμάνου Μελίνα (τραγούδι),  Μουρτιάδη Βασίλη ( ποντιακή λύρα)  σε μεγάλες φόρμες.
Όταν, αργά, ΧΟΘίτες και μη, αποχώρησαν, ένα μεγάλο χαμόγελο έμεινε να  αιωρείται πάνω από την καλοκαιρινή  θάλασσα

 

Σχετικά