Ο Χ.Ο.Θ. στις εκδηλώσεις της Νέας Μεσημβρίας προς τιμήν της Παναγίας της Μεγαριώτισσας

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 του Μάη φέτος, γιορτάζει πάντα η Παναγιά η Μεγαριώτισσα, που έχει το θρόνο της στη Μεσημβρία  της Μαύρης Θάλασσας.

Και στη Nέα Μεσημβρία όμως,  του σαλονικιώτικου κάμπου,  η χάρη της δίνει ζωή και προκοπή  εδώ και πολλά χρόνια.
Κι οι Μεσημβρινοί κάθε χρόνο της αφιερώνουν τριήμερες εκδηλώσεις, με τιμές, χαρές και πανηγύρια.

Ο Χ.Ο.Θ. λοιπόν έβαλε τα καραγκούνικα, τα χασιώτικα  και τις φουστανέλες του και πήγε με συγκίνηση να  συμμετάσχει στις εκδηλώσεις  του πρωϊνού της Κυριακής, προσκεκλημένος από τους φίλους Μεσημβρινούς.

Έτσι ντυμένα τα μέλη του Α τμήματος  νέων της Τετάρτης με τον δάσκαλο τους  Σάκη Παληογιάννη , παρακολούθησαν τη λειτουργία κι ύστερα, σε μια πανέμορφη, μαγιάτικα ανθοστολισμένη εξέδρα, παρουσίασαν θεσσαλικούς χορούς.

Μπεράτι, γιούρια, καραγκούνα ζάβαλος, κλειστός Αργιθέας, δίπατος, τσάμικος και τασιά το πρόγραμμα , ενθουσιάζοντας τον κόσμο που χαιρόταν τη μέρα με μεζεδάκια και κρασί, όλα οργανωμένα από την εκκλησία.
Η ορχήστρα, Σπύρος Τζιάτζιος – κρουστά, Αλέκος Ζώρας – κλαρίνο, Γιάννης Κουσουλάκης – βιολίΣάκης Αξενόπουλος – τραγούδι, Δημήτρης Παληογιάννης – λαούτο, μετά το χορευτικό πρόγραμμα, χάρισε τις μουσικές και τα τραγούδια της στο κοινό και η εξέδρα γέμισε κόσμο.

Ήταν μια όμορφη Κυριακή, αφιερωμένη στη Μεγαριώτισσα Μάνα του κόσμου όλου, ανήμερα της γιορτής της μητέρας

Σχετικά