32η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς

Ήταν όντως πολύ όμορφα την Παρασκευή 3 Μαϊου στην 32η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς στην Αρετσού!

Κόσμος πολύς, μικροπωλητές, παιδάκια που έπαιζαν, θαλασσοπούλια, λουλούδια, λουλούδια και λουλούδια γέμιζαν το χώρο με εικόνες ατόφιας χαράς!

Σ΄ ένα τέτοιο περιβάλλον και κάτω από έναν αρκετά μουτρωμένο ουρανό, δίπλα στην ασημόγκριζα θάλασσα του σούρουπου, ο Χ.Ο.Θ. άφησε τον παλμό του να δονήσει την ατμόσφαιρα.
Πρώτα η χορωδία με δάσκαλο τον αγαπημένο Δρόσο Κουτσοκώστα. Με την απαραίτητη συγκρότηση και πειθαρχία μαζί με το παρεϊστικο κέφι της, ενθουσίασε…

Μετά, τα τμήματα νέων της Τρίτης και της Τετάρτης (Β, Γ και Δ ) και το εφηβικό, χορεύοντας ζωγράφισαν με ζωηρά χρώματα εικόνες από την παράδοση του Έβρου, της Ασσήρου, των νησιών και της Ρωμυλίας, με την ορχήστρα να τυλίγει τα πάντα στην τέχνη της.

Αλέκος Ζώρας, Αστέριος Τράκας, Δημήτρης Παληογιάννης, Σπύρος Τζιάτζιος και ο Δρόσος Κουτσοκώστας τώρα ως τραγουδιστής), μουσικά πολύχρωμοι όπως πάντα.

Όταν στην παρέα προστέθηκε ο Τάσος Πετρόπουλος και ο Παναγιώτης Κογκαλίδης με τον κεμεντζέ του και εμφανίστηκε το Α τμήμα νέων της Τετάρτης με τις λαμπρές ολοκαίνουριες ποντιακές φορεσιές του συλλόγου για να χορέψει χορούς Πόντου, η βραδιά κορυφώθηκε!

Ίσως ήταν τα μάγια του Μάη… Ίσως η μουσική κι ο χορός… Ίσως το ΧΟΘίτικο άγγιγμα

Πάντως αυτό το απόγευμα, η ανοιξιάτικη χαρά τρύπωσε λίγο πιο βαθειά στην ψυχή των παρόντων

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Καλαμαριάς που ήταν εκεί.

 

Σχετικά