Χριστουγεννιάτικο παζαρι 2019

Τα Χριστούγεννα είναι φως. Είναι γ(Γ)έννηση και δημιουργία. Είναι αγάπη και προσφορά. Είναι δώρα, δώρα, δώρα και δώρα. Σαν αυτά που απλώθηκαν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στους πάγκους στο θεατράκι της οδού Χηλής.
Ο πολύ ατμοσφαιρικά φωτισμένος με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια χώρος, η λιτή με γιορτινές πινελιές διακόσμηση και τα χαμόγελα όσων μπαινόβγαιναν ετοιμάζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες, έφτιαχναν ένα τέλειο φόντο για όλα τα υπέροχα που αραδιάστηκαν στα τραπέζια περιμένοντας τους φίλους και γνωστούς που θα πρόσθεταν τη γιορτινή τους διάθεση στην όλη προσπάθεια !
Ήταν το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΧΟΘ για το 2018! Τις τελευταίες βδομάδες το σπιτάκι είχε γίνει εργοτάξιο ξανά και ξανά. Όλα τα τμήματα κάθε ηλικίας ανασκουμπώθηκαν για να ετοιμάσουν τα δικά τους επιλεγμέναδώρα.. Στεφάνια και λαμπερά διακοσμητικά, γλυκάκια και λικέρ, χειροποίητα σαπουνάκια και παιδικές κατασκευές είχαν ζυμωθεί με προσωπική δουλειά και μεράκι κι είχαν πασπαλιστεί με φαντασία και προσμονή…. Ο καφές στην είσοδο μοσχομύριζε. Τα κεράσματα στο πιάτο πολλά και νόστιμα. Η μουσική στη σωστή ένταση και στο κατάλληλο ύφος.
Η βόλτα στους πάγκους αργή και …βασανιστική, φωτισμένη από το πλατύ χαμόγελο των «πωλητών».Η ατμόσφαιρα γιορτινά ζεστή, χαρούμενα ηλεκτρισμένη, χορταστικά συντροφική…Η χορωδία έκανε την έκπληξη, με μια πατινάδα γεμάτη κάλαντα και χαρούμενο παλμό, φέρνοντας το κορυφαίο ελληνικό έθιμο δώρο σε όλους.
Η ταβέρνα άνοιξε στην ώρα της. Τα τραπέζια γέμισαν το χώρο, το κρασί και τα μεζεδάκια (για νηστεύοντες και μη) ανέλαβαν το ρόλο τους, το λαϊκό συγκρότημα έστρωσε κεφάτα χαλιά και όλα πήραν τον γνώριμο και αγαπημένο δρόμο ενός ΧΟΘίτικου γλεντιού.Έξω κρύο, συννεφιά και πεσμένα φύλλα.Μέσα παρέα, τραγούδια, κι ευτυχισμένα πρόσωπα.!.Και του χρόνου!Καλά Χριστούγεννα !…

Σχετικά