Κόλντε-κόλντε Μπάμπω

Το Σάββατο 22-12-2018, το θεατράκι της οδού Χηλής γέμισε πάλι κόσμο Ήταν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του ΧΟΘ, μαζί με τους δασκάλους τους, που ξεδίπλωσαν εθιμικά δρώμενα του Δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αφήνοντας να ξεχυθούν στο χώρο γιορτινά αρώματα άλλων εποχών, σε μια εκδήλωση γεμάτη παιδική χάρη, εφηβική ορμή και μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη διάθεση που συνεπήρε όλους τους παριστάμενους, γονείς και φίλους.. Φορεσιές, χοροί και τραγούδια συμπλήρωσαν το πλούσιο πρόγραμμα. Το χειροκρότημα ήταν δυνατό κι αυθόρμητο όταν το Προπαιδικό παρουσίασε χορούς Θράκης, το Παιδικό Α’ χορούς Πόντου, το Παιδικό Β’ Δυτικής Μακεδονίας, το Προεφηβικό Κεντρικής Μακεδονίας, και το Εφηβικό Θεσσαλίας.

Εκεί ήταν κι η χορωδία του Χ.Ο.Θ. που πρόσφερε στη γιορτή κάλαντα: «Σαράντα μέρες, σαράντα νύχτες», «Χριστός γεννέθεν», «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα», «Καλήν εσπέραν άρχοντες», «Ελάτε εδώ γειτόνισσες».

Μια έμπειρη και κεφάτη ορχήστρα πλαισίωσε το πρόγραμμα τέλεια (Σάκης Αξενόπουλος – βιολί και τραγούδι., Γιάννης Δανίτσας – κλαρίνο, Νίκος Σιδηρόπουλος – λαούτο, Σπύρος Τζιάτζιος – κρουστά & μουσική επιμέλεια).

Όταν τα φώτα έσβησαν, μπόλικη χριστουγεννιάτικη μαγεία συνόδευσε τους πάντες στο δρόμο για το σπίτι, μαζί με τη γλύκα του μπισκοτολούκουμου που προσφέρθηκε στα παιδιά…..Και του χρόνου!

Σχετικά