Το τμήμα παραστάσεων στην γιορτή κρασιού Μεσήμβριας

Το Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018, μέσα στην υγρή φθινοπωρινή ψυχρούλα, κόσμος πολύς μαζεύτηκε στη Νέα Μεσημβρία. Και νάτο! το πρώτο βαρέλι κρασιού άνοιξε! Η φετεινή υγρή σοδειά είναι έτοιμη να ευφράνει καρδίας και η 14η Γιορτή Κρασιού και Τσίπουρου της Μεσημβρίας είναι γεγονός!.
Πολλοί σύλλογοι έσπευσαν να συμμετάσχουν, παρέθεσαν το λάβαρο, το μεράκι και το χορευτικό τους δυναμικό και απόλαυσαν την εξαιρετική φιλοξενία που πρόσφερε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, έδωσαν δε παλμό και χρώμα στη γιορτή παρουσιάζοντας μουσικοχορευτικά προγράμματα από όλη την Ελλάδα.
Φυσικά παρών και ο ΧΟΘ με το τμήμα παραστάσεών του (πρώτο τμήμα) να παρουσιάζει ένα χορταστικό θεσσαλικό πρόγραμμα με μπεράτι, συρτό στα τρία, καραγκούνα, νταλιάνα, τσάμικο και τασιά, φορώντας φουστανέλλες και χασιώτικες και καραγκούνικες γυναικείες φορεσιές.
Το κέφι άναψε και κράτησε την Νέα Μεσημβρία ξύπνια ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με το χοροστάσι της πλημμυρισμένο κόσμο που χαμογελούσε, χόρευε, γλεντούσε και χαιρόταν αυτή την φθινοπωρινή κρασοβρεγμένη σύναξη!
Αξίζει να παραθέσουμε εδώ και το ευχαριστήριο σημείωμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Μεσήμβριας :

«Και τώρα που τα φώτα έκλεισαν και η 14η γιορτή κρασιού και τσίπουρου τελείωσε , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους για τη βοήθεια τους και κυρίως για τη διάθεση με την οποία αυτή προσφέρθηκε . Ξεκινώντας από τις κύριες του χορευτικού γυναικών που ακούραστα βοήθησαν σε διαφορά πόστα , τις κύριες του τμήματος της χορωδίας που για μια ακόμα φορά επιμελήθηκαν τη δημιουργία του μπουφέ , τον Α.Ο.Μεσημβρίας για όλα όσα προσέφεραν , τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Μασκαλίδη και τον αντιδήμαρχο κ. Μωυσίδη που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας , την κ. Μπέτυ Κράβα που επιμελείται τον στολισμό των εκδηλώσεων , τα κορίτσια της θεατρικής ομάδας και τα παιδιά από το χορευτικό νέων για τη συνοδεία των φιλοξενούμενων συλλόγων , τους φίλους και μέλη του συλλόγου που κάλυψαν κάθε κενό αυτής της διοργάνωσης και τέλος τον κ. Κώστα Αλμπανίδη που είναι πραγματικά παντού και πάντα !!!
Τελικά ήμασταν πολλοί !!!
Να είμαστε γεροί και του χρόνου !!!
Το Δ.Σ. του συλλόγου σας ευχαριστεί όλους από καρδιάς !!!»

Σχετικά