Τα τμήματα ενηλίκων στη μαγευτική Λέρο.

Ξεκινήσαμε χαλαρά πρωϊ Τετάρτης. Μετά από καναδυό απρόοπτα του είδους «κακό μάτι μας είδε», φθάσαμε αισίως και εγκαίρως στον Πειραιά. Ξημερώματα Πέμπτης ήμασταν πια στη Λέρο, τη Λέρο της Ρούλας και του Αντώνη Νταλαρή, έχοντας απλώσει στη νυχτερινή θάλασσα πολλά τραγούδα με μπροστάρη, τι ρωτάτε; τον Γιώργο Ξανθούλη (γλέντι επί του καταστρώματος με τραγούδια, χορούς και μεζεδάκια χειροποίητα και σπιτικά…)…
Η υποδοχή ζεστή, η φιλοξενία υπέροχη, το Crithoni’s Palace εξαιρετικό. Κάθε μέρα χαιρόμασταν ξεναγήσεις από τον Αντώνη στην Παναγιά του Κάστρου, την Παναγιά Κιουρά, ιστορημένη από τους εξόριστους του 1968…, την Παναγιά του βράχου τηνΚαβουράδαινα, τον Άγιο Ισίδωρο, το στρατιωτικό μουσείο στη Μερικιά, μπανάκια σεπολύ όμορφες παραλίες, βόλτες στην Αγιά Μαρίνα, στα Άλιντα, το Μπλεφούτι κ.α, καλή παρέα, ντόπιες γεύσεις, αρώματα συνύπαρξης και φιλίας, μελωδικά και αυθόρμητα ΧΟΘίτικα γλέντια με λαϊκό και παραδοσιακό χρώμα και επίκεντρο τους μουσικούς μας και την Κατερίνα και τον Αντώνη Νταλαρή.
Όλες οι μέρες ήταν γεμάτες κέφι, ομορφιές, συγκίνηση, Αιγαίο..Φυσικά υπήρχε άφθονος χρόνος για πρόβες και προετοιμασία ώστε η μοναδική μας εμφάνιση Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 να είναι άψογη. Αυτή ήταν και η μέρα έναρξης του τριήμερου φεστιβάλ «Συνάντηση Ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε από 13 ως 15 Ιουλίου στη Λέρο υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ι.Μητρόπολης Λέρου – Καλύμνου –Αστυπάλαιας, του Δήμου Λέρου και του ελληνοτουρκικού σωματείου Defne-Δάφνη, με διοργανωτή το Κ.Π.Ε.Α Λέρου «Άρτεμις».
Την πρώτη μέρα είχε της τιμητική της η ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση με συμμετοχή των (πανταχού παρόντων και θαυματουργών) ενηλίκων του ΧΟΘ, του Χορευτικού Ομίλου «Κύκλος» Έντμοντον Αλμπέρτα Καναδά και του Κ.Π.Ε.Α Λέρου «Άρτεμις».Οι υπόλοιπες μέρες περιλάμβαναν έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκυμαντέρ, συναυλίες και μουσικοχορευτικές συναντήσειςΕμείς παρουσιάσαμε χορούς Έβρου και Μαύρης Θάλασσας φορώντας γυναικείες ενδυμασίες Καρωτής, Μεταξάδων και Ρωμυλίας και αντρικές Μάρηδων και Μαύρης Θάλασσας.
Μας συνόδεψαν ο απίστευτα ακούραστος Γιώργος Ξανθούλης με το ακκορντεόν του, ο Ιάσονος Δότσος με κρουστά και o Κώστας Τέλιος με γκάϊνταΤο τιμόνι της όλης εξόρμησης (και ενίοτε το …μαστίγιο καθ΄ ότι είμαστε ζωηρά παιδιά ) κρατούσαν η Ελεονώρα Κολτσιάκη και ο Παναγιώτης Λαθούρης …!!
Τους ευχαριστούμε για όλα.Ευχαριστούμε τους μουσικούς μας για τη φροντίδα και την υποστήριξη της χορευτικής μας παρουσίας και την απέραντη διαθεσιμότητά τους παντού και πάντα….Ευχαριστούμε τον οδηγό μας Χρήστο Καραρούδη για την αποτελεσματικότητα και την προθυμία του.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ζεύγος Νταλαρή κι όλους τους Λεριούς για όσα μοιράστηκαν μαζί μας. Η αγκαλιά του ΧΟΘ είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους.

Σχετικά