Τελικές εκδηλώσεις 2018

Ιούνιος 2018, Παρασκευή 15, Σάββατο16. Παλατάκι.
Ήταν όλοι εκεί.
Το προπαιδικό, να κινείται στη σκηνή ρουφώντας τα πάντα. με τα ματάκια διάαααπλατα ανοιχτά
Τα παιδικά , με σεμνότητα, συνέπεια και πειθαρχία να αποδεικνύουν πόσο μεγάλωσαν και να κρέμονται από το χαμόγελο των δασκάλων
Το προεφηβικό να ισορροπεί ανάμεσα στη δειλία της ηλικίας και τον χορευτικό ενθουσιασμό, το εφηβικό να συναρπάζει με μια ακριβέστατη και μερακλίδικη εμφάνιση που ενθουσίασε.
Κι ύστερα οι νέοι. Αρχάριοι και προχωρημένοι «..στα μάρμαρα πατούσαν και κουρνιάχτιζαν..»…. με τα νιάτα τους να λάμπουν σε κάθε τους κίνηση.
Όσο για τους ενήλικες…… Η λαχτάρα μαζί με την ανασφάλεια έδιναν τόση λάμψη στα μάτια των αρχαρίων, που επιβεβαίωσαν τη σοφία του να είναι κανείς πάντα σε κάτι αρχάριος….Οι δε «παλιοί», έδωσαν ακόμα μια φορά το παρόν χαλαρά και κιμπάρικα, καμαρώνοντας γύρω τους τον παλμό αυτού που τόσα χρόνια στηρίζουν.
Επίσης, πολύ γεμάτο σε εικόνες και συναίσθημα το τόσο περιεκτικό δρώμενο στο Καλυμνιώτικο πρόγραμμα.
Κι ύστερα ήρθε εκείνο το «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε…» με το «ρ» να ηχεί λαρυγκικά ….Ήταν η ομάδα «Μέλος» της Κολωνίας. Κάτω από το σεγκούνι και το πιρπιρί γερμανικές καρδιές χτυπούν τόσο ελληνικά.. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμή…!
Το διήμερο έκλεισαν οι «προπαρασκευαζόμενοι», αυτοί που είναι ένα σκαλί πριν το Τμήμα Παραστάσεων. Αυτοσυγκεντρωμένοι, δυναμικοί και τόσο αστραφτεροί σκόρπισαν σπίθες με οδηγούς το νταούλι και τον κεμεντζέ!
Όλοι οι δάσκαλοι, με τα καλά τους, απολάμβαναν τους καρπούς της προσπάθειας και της προσφοράς τους βλέποντας να γράφεται βήμα βήμα άλλη μια σελίδα στην ιστορία του συλλόγου
Οι μουσικοί, όπως τους ξέρουμε κι όπως πρέπει. Να βάφουν το χώρο και το χρόνο αυθεντικά.
Στα παρασκήνια, οι κυρίες της ιματιοθήκης σε πλήρη δράση. Όπως πάντα, μητρικά ακούραστες και δοτικές.
Και ολόγυρα, σκόρπιο το τμήμα παραστάσεων. Τα μέλη του, πανταχού παρόντα σε ρόλο υποστηρικτικό φέτος, βοηθούσαν, συνόδευαν, ετοίμαζαν, σέρβιραν και γέμιζαν όλα τα κενά .Με τα χακί μπλουζάκια .Σα στρατός προθυμίας και χαράς.

Και τις δύο βραδιές, από κάτω, τα φλάς, οι κάμερες, τα κινητά και τα τάμπλετ ήταν περίπου όσα και στις Κάννες…..
Και τις δύο βραδιές, το μεγάλο πλατύσκαλο γέμισε με δεκάδες σφιχτοπιασμένους φίλους και μέλη που απολάμβαναν τον Αντώνη Κυρίτση και τον Γιώργο Ιωαννίδη χορεύοντας ως πολύ αργά…
Και τις δύο βραδιές οι καρέκλες μετακινήθηκαν βολικά και οι παρεούλες με τη μπυρίτσα στο χέρι απολάμβαναν τα τεκταινόμενα στην τρυφερή νυχτερινή δροσιά.

Ήταν ωραία. Χαλαρά. Απολαυστικά. Ο ΧΟΘ με θέμα τον εαυτό του. Με αγάπη.
Και τον καιρό να παρακολουθεί από ψηλά και να κρατάει τη βροχούλα του για αργότερα. Για χάρη μας….
Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καλαμαριάς για τη συνεργασία, όπως και τους παρακάτω χορηγούς, οι οποίοι με την ευγενική τους υποστήριξη συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης των διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο του Κυβερνείου στις 15 και 16 Ιουνίου 2018 με τίτλο « Με τραγούδια και χορούς, καντάδες και μασάλια».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς επικοινωνίας που πέτυχαν τη γνωστοποίηση των εκδηλώσεων στο ευρύ κοινό.

 

 

 

 

 


Σχετικά