Το προπαρασκευαστικό τμήμα του ΧΟΘ στο Νεο Μάρμαρα.

Όταν πάνω σου είναι τ΄άστρα και το φεγγάρι, πίσω σου ο ήχος απ΄το κυματάκι και γύρω σου ο παλμός ενός τόπου που στήθηκε από πρόσφυγες και σήμερα είναι προορισμός για χιλιάδες τουρίστες, τα πόδια σου βγάζουν φτερά κι η ψυχή σου φουντώνει μερακλίδικα!

Κάπως έτσι το προπαρασκευαστικό τμήμα του ΧΟΘ το Σάββατο 26/5/2018 ανέβηκε στην εξέδρα εκεί, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και να την η Θεσσαλία! εμφανίστηκε ανάγλυφη μέσα από τα πετάγματα της φουστανέλας και την μοναδικότητα της καραγκούνικης φορεσιάς.

Μαζί με τον ΧΟΘ, φέτος εμφανίστηκε και ο Χορευτικός Όμιλος Γκρατς, που παρουσίασε χορούς Έβρου, καθώς τα μέλη του βρίσκονται στη Χαλκιδική για πρόβες και διακοπές.
Η λίγη βροχή δεν πτόησε κανέναν κι όλα εξελίχτηκαν όπως ήθελε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μαρμαρά «Η Προικόννησος» που διατηρεί τμήματα χορωδίας, παραδοσιακού χορού και παραδοσιακής μουσικής (λειτουργούν στο Πασχαλάκειο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο) και κάθε χρόνο διοργανώνει τις «Αναμνήσεις από την παλιά πατρίδα», με αναπαράσταση του προξενιού-αρραβώνα –γάμου όπως γινόταν στον Μαρμαρά της Προποντίδας, με εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίου-γραφών, λατρευτικών σκευών και εικόνων, θαλάσσιων κοχυλιών, προικιών κλπ και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με φιλοξενούμενους συλλόγους.

 

Ευχαριστούμε το Σύλλογο «Η Προικόννησος» για τη φιλοξενία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δραστηριότητές του όλο το χρόνο!

Σχετικά