Εαρινή Αιμοδοσία 2018

Ήταν πρωϊ Σαββάτου, εκεί στο θεατράκι της Χηλής.
Και το αίμα ποτάμι έτρεξε …..

Μη τρομάζετε!. Όλα καλά! Ήταν απλά η μέρα της εαρινής αιμοδοσίας του ΧΟΘ!
Απόδοση στα γνωστά και βραβευμένα επίπεδα, προσέλευση ακόμα μεγαλύτερη. Κάποιες εξαιρέσεις λόγω ακαταλληλότητας (παιδιά, να προσέχουμε τις μπυρίτσες από βραδύς…) .Μετά, μπουφεδάκι για να γλυκαίνονται οι δότες, κουβεντούλα όπως πάντα και μια αίσθηση πληρότητας στην ψυχή, στο κόκκινο χρώμα της ανθρωπιάς…
Η προσφορά ζωής «εμφιαλωμένη» πέρασε στα χέρια της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Θ. Ιπποκράτειου .Τους ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη .
Φέτος νέα δεδομένα στην ενημέρωσή μας πρόσθεσε το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή». Πρόκειται για μια πλατφόρμα εγγραφής μη συγγενών εθελοντών δοτών μυελού οστών που λειτουργεί υπό το Πανεπιστήμιο Πατρών και δραστηριοποιείται πανελλαδικά εγγράφοντας ενδιαφερόμενους στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν άτομα με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού, άρα κατά συνέπεια και εύρεση συμβατού δότη. Η εγγραφή στην πλατφόρμα αυτή είναι μια ανεκτίμητη προσφορά ελπίδας, που ίσως κάποια στιγμή γίνει κυριολεκτικά προσφορά ζωής.
Ας το βάλουμε κι αυτό στη καρδιά μας, εκεί, δίπλα στην υπενθύμιση για το κατακόκκινο δώρο μας, κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Κάποιος το περιμένει.

Σχετικά