Καλώς ανταμωθηκαμε.

 

Την Παρασκευή 27-4-2018, στις 8 το βράδυ, εκεί δίπλα στο κύμα στην πλαζ της Αρετσούς, ανάμεσα στα λουλούδια της Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμαριάς, η θάλασσα ησύχασε και στάθηκε ν΄ακούσει.
Ήταν η Χορωδία του ΧΟΘ και το μουσικό σχήμα Ad Libitum από την Τουλούζ. της Γαλλίας που άφησαν τα τραγούδια τους να απλωθούν στο σούρουπο και να υμνήσουν τη «Μεσόγειο, τη δική μας θάλασσα».
Τα δύο σχήματα συνέπραξαν στο πλαίσιο της συνέχισης μια πεντάχρονης συνεργασίας του ΧΟΘ με τον σύλλογο «Horizons Grecs», που έχει δώσει δύο φορές ως τώρα την ευκαιρία στο ΧΟΘ να επισκεφθεί την Τουλούζ.
Η συναυλία περιλάμβανε νέες συνθέσεις βασισμένες σε παραδοσιακά ακούσματα, που ταξίδεψαν το κοινό σε θαλασσινά περάσματα και στεριανά μονοπάτια, ζωγραφίζοντας τοπία της Μεσογείου και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό των χωρών που βρέχονται από τα νερά της.
Ad Libitum σημαίνει ελευθερία και έτσι ελεύθερα το γαλλικό μουσικό σχήμα ερμηνεύει τις μουσικές που επιλέγει, ανοίγοντάς τες στο πλατύ κοινό. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, συνεχίστηκε με τη χορωδία του ΧΟΘ με χοράρχη τον Δρόσο Κουτσοκώστα και έκλεισε με ένα αράβικο τραγούδι και τα αγαπημένα «Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκη.
Τις χορωδίες συνόδεψαν οι μουσικοί :
Jean Jacques Porte – κιθάρα
Andrea Martens – φλάουτο
Robert Sayegh – ούτι
Αλέξανδρος Ζώρας – κλαρίνο
Αστέριος Τράκας – βιολί
Αποστόλης Τσολακίδης – ακορντεόν
Λευτέρης Παύλου – κρουστά
Δρόσος Κουτσοκώστας – λαούτο και τραγούδι
Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Δρόσος Κουτσοκώστας.

Από κείνη τη βραδιά, η θαλασσινή αύρα στην Αρετσού μοσχοβολάει λίγο περισσότερο…..

Σχετικά