Τα τμήματα ενηλίκων Α’ και Β’ στην Κοζανίτικη αποκριά!

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου τα τμήματα Ενηλίκων Α’ και Β’ πηραν μερος στις πολιτιστικες εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς, που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση είχε τη μορφή ενός ανταμώματος πολιτιστικών φορέων και αποτελούνταν από τρεις χορευτικες ενότητες : της Μεγαλονήσου, της Θράκης και της Μακεδονίας.
Χορευτικά συκροτήματα και πολιτιστικοί σύλλογοι κατέκλησαν την πλατεία , μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της ενότητας. Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην ενότητα της Μακεδονίας με φορεσιές από το Ανταρτικό και τους Ψαράδες Φλώρινας για τις γυναίκες, και Ψαράδων επίσης για τους άνδρες.
Με τη συνοδεία των χάλκινων πνευστών και κρουστών οι χορευτές όλων των συλλόγων, παρουσίασαν τους χορούς Συρτό, Σαρακίνο-Μπαϊντούσκινο-Μπαϊντούσκινο Λουτρακίου, Μουλάεβο, Κόρη Ελένη, Πατρούνινο, Αλωνιώτικο, Πουστσένο, Ζάραμο. και κλείνοντας με τον εθνικό ύμνο της Κοζάνης , όπως το αποκαλούν και οι Κοζανίτες, το Έντεκα. Μετά την παρουσίαση των χορευτικών, ακολούθησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παύλος Μελάς» όπου παρουσίασε τους χορούς της Κοζάνης, και φυσικά τραγούδια αποκριάτικα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε και ο περίπατος ξανά, μέσα στα στενά της Κοζάνης για θαυμάσουν από κοντά το έθιμο του Φανού, μιας και έχει την τιμητική του αυτό το έθιμο, λόγω των ημερών. Γεμίζοντας για ακόμη μια φορά αναμνήσεις όμορφες, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής. Και εις άλλα με υγεία! Καλή Αποκριά!

Σχετικά