Το εφηβικό τμήμα του ΧΟΘ στη Λευκάδα

Αφού τακτοποίησαν όλα τα πράγματα για τον προορισμό τους αναχώρησαν λίγη ώρα μετά. Πρώτη στάση για διάλειμμα στα Γρεβενά. Γέλια, τραγούδια, χαρούμενες φωνές, σύντροφος πιστός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

Στις 15:30 περίπου κι αφού έχουν φτάσει στην Πρέβεζα, με περίσσια χαρά βάζουν μαγιό και βουτάνε στα καταγάλανα νερά. Κανάλι Πρέβεζας η τοποθεσία και το παιχνίδι στην θάλασσα ξεκινά. Βουτιές, παιχνίδια, γέλια, ήλιος, θάλασσα, στοιχεία που αποδείχθηκαν σωτήρια για να αναπτερωθεί το ηθικό έτσι ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Περίπου στις 19:00 φτάνουν στην Καρυά της Λευκάδας. Ένα όμορφο γραφικό χωριό όπου έχει κρατήσει τα παραδοσιακά του στοιχεία σε μεγάλο βαθμό όπου συναντά κανείς γιαγιάδες που φορούν μαντήλι στο κεφάλι με το χαρακτηριστικό Λευκαδίτικο δέσιμο, χαρούμενους ανθρώπους που σου λένε εγκάρδια καλημέρα, καθαρή ατμόσφαιρα και μια αύρα που σε ηρεμεί.

Αφού τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια και ήδη η συνεργασία και η υπευθυνότητα ξεκίνησε βοηθώντας ο ένας τον άλλο ,ξεκίνησε η πρώτη τους πρόβα. Μαζί τους για τις ανάγκες της εκδήλωσης οι μουσικοί, Κουσουλάκης Γιάννης στο βιολί, Ασαρτζής Τριαντάφυλλος στο κλαρίνο, Παληογιάννης Δημήτρης στο λαούτο, Ζάχος Αντώνης στα κρουστά.

Έπειτα ξεκούραση και βραδινό φαγητό στην πλατεία του χωριού .Η χαρά όλων γι’ αυτό το ταξίδι χαραγμένη στα πρόσωπα. Φυσικά εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανείς.

Επιστροφή στην Καρυά, ξεκούραση και προετοιμασία για την πρώτη παρουσίαση του συλλόγου στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Καρυάς «ο Απόλλων».

Οι χοροί που παρουσίασαν ήταν από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και από την Αν. Ρωμυλία φορώντας παραδοσιακές φορεσιές του συλλόγου μας.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι όπου κράτησε μέχρι αργά.

Έτσι φτάσανε στην τρίτη ημέρα οπού μετά από μια περιήγηση στο χωριό ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα στην Νικιάννα ,πρόβα στο χώρο της εκδήλωσης και αναχώρηση για την Καρυά. έτσι ώστε να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για να επιστρέψουν και πάλι στην Νικιάννα για το δεύτερο κάλεσμα, αυτή τη φορά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάννας «Οι Σκάροι» συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις απελευθέρωσης του νησιού.

Οι χοροί που παρουσιάστηκαν ανήκουν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Ρωμυλίας. Ακολούθησε γλέντι μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων.

Κυριακή, μια ημέρα πριν την αναχώρηση, αφιερωμένη στο καλοκαιρινό τοπίο που καλούσε όλη την ομάδα να απολαύσει μια τελευταία βουτιά στα δροσερά νερά του νησιού και γι’ αυτό
το σκοπό επισκέφτηκαν το υπέροχο Κάθισμα. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά μια βραδινή βόλτα στην Χώρα του νησιού την Λευκάδα, όπου αφού την περπάτησαν, κατέληξαν σε ένα μικρό μαγαζάκι δίπλα στη θάλασσα μαγεμένοι από την ατμόσφαιρα.

Δευτέρα πρωί και οι αποσκευές έτοιμες για την αναχώρηση από το νησί.

Πάντα επιστρέφουμε εκεί που αγαπάμε. Στον τόπο μας, στους φίλους μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Πάντα όμως σε κάθε προορισμό δίνουμε μια υπόσχεση…

Να Ανταμώσουμε Ξανά!

Σχετικά