Κάλυμνος 4,5/02/2012

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών της Καλύμνου που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στην Καλαμαριά.

Με τον όρο σεμινάριο ο Χ.Ο.Θ. αναφέρεται σε ένα βιωματικό «μάθημα» που απευθύνεται σε όσους αγαπούν την παράδοση, το οποίο στήθηκε με μεράκι και υποδειγματική οργάνωση και στο οποίο αφιέρωσαν τον χρόνο, το μεράκι και την σπουδή τους περισσότερα από πενήντα άτομα.

Η δομή του σεμιναρίου, μελετημένη στην ουσιαστική απόδοση των πολιτιστικών στοιχείων της Καλύμνου στο σύνολό τους, από την εξαιρετική χοροδιδάσκαλο κα. Άννα Μαύρου. Η κα. Μαύρου μετέφερε και απέδωσε με την ψυχή της τον Δωδεκανησιακό αέρα του τόπου της, την γνήσιααπόδοση της παράδοσης του νησιού της. Δίδαξε το στακάτο, κοφτό και γρήγορο χαριτωμένο βήμα των χορών της Καλύμνου. Με έμπνευση καιευκολία έκανε «ζύμη» τον κύκλο του χορού και ρύθμισε τις ταχύτητες και τα βήματα των χορευτών στους ψηλούς τόνους της νησιωτικής μουσικής παράδοσης φροντίζοντας και το παρεστιγμένοστο βήμα του χορού, την κίνηση των χεριών, το μαντήλι και την ιδιαιτερότητα του ήχου της τσαμπούνας που αποδίδει ξεχωριστά την Σούστα Καλύμνου και τον Ίσο – Τριπηδηχτό. Και όχι μόνο..

ΧΟΘείτε! Επειδή η ζωντανή ψυχή της παράδοσης είναι οι άνθρωποι που την ζούν καθημερινά και απλά. Κάθε εβδομάδα μέσα από τμήματα χορού, παραδοσιακής μουσικής, δραστηριότητες και υγιή κοινωνικοποίηση..

Σχετικά