Τα τμήματα νέων ταξιδεύουν στην Κόνιτσα.

Ξημέρωσε 1 Απριλίου, ημερα Σάββατο, και τα 2 τμήματα νέων του Χ.Ο.Θ. συγκεντρώθηκαν στο σπιτάκι του συλλόγου και ξεκίνησαν για την διήμερη εκδρομή τους με προορισμό την Κόνιτσα. Δύο ώρες αργότερα πραγματοποίησαν μια μικρή στάση στα Γρεβενά για “ανεφοδιασμό” και συνέχισαν το ταξίδι τους. Παράλληλα, η πολύτιμη “ξενάγηση” από την κα.Γιαννάκου Γιούλη που καταγόταν από την Κόνιτσα και τον Ζάχο Αντώνη,  πληροφορούσε τους χορευτές σχετικά με τα όσα έβλεπαν στον δρόμο τους.

 

Στη συνέχεια, αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτέρευαν, επιβιβάστηκαν και πάλι στο λεωφορείο προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το χαρακτηριστικό μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, και να ακούσουν λίγα λόγια από τον δήμαρχο του χωριού για την ιστορία του. Αργότερα το σκηνικό μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού και σε ένα εξαιρετικό μικρό ουζερί όπου δεν άργησαν να στηθούν οι χοροί μέσα σε ένα ιδιαίτερο εύθυμο κλίμα. Η περιήγηση της ομάδας συνεχίστηκε με μια επίσκεψη στο σπίτι του Γέροντα Παΐσιου.

Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε επίσης και η συνάντηση με τον Χορευτικό Όμιλο Κόνιτσας όπου οι χορευτές “μυήθηκαν” στην ιδιομορφία των Ηπειρώτικων χορών κι έτσι πραγματοποιήθηκε μια κοινή πρόβα την 2 συλλόγων. Αφού ολοκληρώθηκε,  ξεκουράστηκαν, φόρτισαν τις μπαταρίες τους και ξεκίνησαν για το γλέντι που διοργανώθηκε στην ταβέρνα του αντίστοιχου ξενώνα που τους φιλοξενούσε. Εξαιρετικά ντόπια εδέσματα περίμεναν τους χορευτές. Επακόλουθο της ανεβασμένης διάθεσης ήταν το μεγάλο γλέντι που στήθηκε ως αργά το βραδυ.

Το επόμενο πρωί με τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν πίσω τους το χωριό της Κόνιτσας και αναχώρησαν για τα Γιάννενα. Εκεί τους περίμεναν βόλτες με τουριστικά καραβάκια στο νησάκι του Αλή Πασά καθώς και στο σπίτι-μουσείο του. Αφού τελείωσε η περιήγηση τους και η σύντομη στάση για φαγητό, ανανεωμένοι και δεμένοι μεταξύ τους, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής για Θεσσαλονίκη.

Παρότι σύντομη η διήμερη απόδραση των δυο τμημάτων αποδείχτηκε γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες, εικόνες και ακούσματα. Και εις άλλα με υγεία!

Σχετικά