Χορεύουμε για τη ζωή 2016

Στις 20 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. για δωδέκατη συνεχή φορά η μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2005, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης μας. Το προϊόν της βραδιάς διατίθεται για  φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος αποδέκτης ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών, Φίλων και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν και φέτος οι ίδιοι τέσσερεις σύλλογοι, οι οποίοι κατά σειρά εμφάνισης παρουσίασαν τα παρακάτω:

-ο σύλλογος «Χοροστάτες» με δάσκαλο τον Απόστολο Σκρέκα, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια από το Μαυρέλι, ορεινό χωριό των Αντιχασίων

-ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη, τραγούδια και χορούς Λέσβου

-το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Παραδοσιακού Χορού «Κύκλος» με δάσκαλο τον Κυριάκο Μωϋσίδη, τραγούδια και χορούς από το Σοφικό Έβρου

-η καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» του Κώστα Νικολαϊδη, τραγούδια και χορούς διαφόρων περιοχών του Πόντου, με το πρόγραμμά τους να είναι αφιερωμένο στην πόντια γυναίκα.

Ιδιαίτερα προσεγμένη στη λεπτομέρειά της ήταν για άλλη μια φορά η παρουσίαση των τοπικών ενδυμασιών που φορέθηκαν από τους χορευτές.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος εξαιρετικοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, όπως και ομάδα γυναικών από το Σοφικό, που τραγούδησε τα ντόπια τραγούδια του χωριού της.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα άνοιξαν οι χορευτές του Συλλόγου Συνδρόμου Down, που καταχειροκροτήθηκαν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι γυμναστές ειδικής αγωγής που τους διδάσκουν παραδοσιακό χορό.

Ακόμη, συγκινητική υπήρξε η ιδιαίτερη συμμετοχή ομάδας χορευτών από το Bernsheimτης Γερμανίας, οι οποίοι παρουσίασαν χορούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας υπό την διδασκαλία της SusanLotz, που ασχολείται με την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση για πάνω από 20 χρόνια, σε συνεργασία με έλληνες χοροδιδασκάλους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Λαδά.

Σχετικά