Έκδρομή στην Καβάλα

Την Κυριακή 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξαν τα τμήματα ενηλικών Δευτέρας και Πέμπτης για να πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους στην Αμφίπολη,στούς Φιλίππους και στην Καβάλα.
IMG 0460Πρώτη στάση στον Λέοντα της Αμφίπολης, έργο μοναδικής μνημειακής γλυπτικής του 4ου αιώνα π.χ, πιθανότατα επιτύμβιο μνημείο του πολυσυζητημένου λόφου Καστά. Στην συνέχεια ξενάγηση στο χώρο των παλαιοχριστιανικών βασιλικών στον λόφο πάνω από το σημερινό χωριό της Αμφίπολης, από όπου η θέα είναι μαγευτική, καθώς φαίνεται η εκβολή του ποταμού Στρυμώνα και το Αιγαίο Πέλαγος.
Το ταξίδι μας συνεχίστηκε για τους Φιλίππους, έναν άλλο σημαντικό χώρο της Μακεδονίας και όχι μόνο, κάναμε στάση στο ωραιότατο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου και αφού ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας τον καφέ μας κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων, ξεναγηθήκαμε στον σημαντικό αυτό χώρο που όνομάστηκε έτσι από τον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου. Εδώ ιδρύεται η πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη από τον Απόστολο Παύλο, ενώ το 42 π.χ λαμβάνει χώρα η γνωστή μάχη των Φιλίππων μεταξύ των δημοκράτικων και των αριστοκρατικών των ρωμαικών χρόνων.IMG 0482 1
Η συνέχεια είναι μια εκπλήξη, το βαπτιστήριο της Λυδίας, ονομάστηκε έτσι από την πρώτη χριστιανή που βαπτίζεται στα νερά του ποτάμου Ζυγάκτη, σήμερα μικρό ποταμάκι, σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία όπου ηρέμει το πνεύμα και η ψυχή με μια εκκλησία βαπτιστήριο όπου γίνονται μόνο βαπτίσεις. Τα νεώτερα μέλη της παρέας μας δεν δίστασαν να βουτήξουν τα πόδια τους στα δροσερά νερά για να δροσιστούν.
Τελευταίος προορισμός της εκδρομής μας ήταν η Καβάλα μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Τα τελευταία χρόνια η πόλη εξελίσσεται σε πόλο έλξης τουριστών κυριώς από τις βαλκανικές χώρες όπως διαπιστώσαμε.
Πριν την επιστροφή μας μερικοί από τους συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το ΙΜΑΡΕΤ, σήμερα ξενοδοχείο, άλλοτε πτωχοκομείο και ιεροδιδασκαλείο για τους μουσουλμάνους, εξαιρετικός χώρος με σημαντική ιστορία και μοναδικό μνημείο του 19ου αιώνα.
Κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ανανεώνοντας
το επόμενο εκδρομικό ραντεβού μας για την νέα χορευτική χρονιά.
IMG 0508 1

Σχετικά