Αιμοδοσία – Άνοιξη 2016

Κόσμος ερχόταν για έλεγχο της δυνατότητας να δώσει αίμα, να δεί τι γίνεται, να πιει τον καφέ του και να κάνει σαββατιάτικη χαλαρή παρέα με τους υπόλοιπους. Θα μπορούσε να ορκιστεί κανείς ότι μέσα σ΄αυτό το κλίμα, διακρινόταν καθαρά μια υποβόσκουσα ζήλεια αυτών που δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα προς αυτούς που κυκλοφορούσαν με το βαμβακάκι στο μπράτσο….
Η αιμοδοσία της 4ης Ιουνίου άρχισε νωρίς το πρωϊ, κράτησε ως το μεσημέρι και απέδωσε το εξαιρετικό αποτέλεσμα των 56 φιαλών αίματος! Μπράβο ΧΟΘ!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου , 7.30 με 9.00 μ.μ., το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελίδης», προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών, επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Ο ΧΟΘ έχει προσκληθεί στην εκδήλωση, με την πρόσκληση να υπογράφουν οι Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση αυτή, το Υπουργείο θα βραβεύσει τις πιο αποδοτικές τράπεζες αίματος της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης. Και ο ΧΟΘ θα είναι εκεί, γιατί η τράπεζα αίματος που διατηρεί θεωρήθηκε η τρίτη καλύτερη στην περιοχή από πλευράς τροφοδοσίας και διαχείρισης, έχοντας προσφέρει περισσότερες από 500 μονάδες αίματος, κι έτσι θα πάρει το χάλκινο βραβείο και το σχετικό δίπλωμα! Συγχαρητήρια στο ΧΟΘ, συγχαρητήρια στην Ελεονώρα και κυρίως συγχαρητήρια σε όσους και όσες προσφέρουν άμεσα και απλόχερα δύο φορές το χρόνο αυτήν την κατακόκκινη ελπίδα ζωής .Τους θαυμάζουμε και τους ευγνωμονούμε!

Σχετικά