Ο χορευτικός όμιλος Θεσσαλονίκης αποχαιρετά το καλοκαίρι στον Μικρόκαμπο

Το Σάββατο 30 Αυγούστου, γύρω στις 5 το απόγευμα, το τμήμα παραστάσεων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, γεμάτο χαμόγελα και ενέργεια, ξεκινάει για τον Μικρόκαμπο  Κιλκίς. Σκοπός του είναι να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόκαμπου και να ταξιδέψει το κοινό στα νησιά του Αιγαίου.

Μετά από μία σύντομη διαδρομή στην όμορφη πεδιάδα της Μακεδονίας, οι χορευτές έφτασαν στο όμορφο αυτό χωριό όπου τους περίμενε ένα θερμό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους του τοπικού συλλόγου και καφές με βουτήματα κάτω από τα όμορφα δέντρα του πάρκου. Αμέσως μετά, ακολούθησε ολιγόλεπτη πρόβα στον χώρο της εκδήλωσης και έπειτα ξεκίνησε η προετοιμασία των χορευτών για την βραδινή τους εμφάνιση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη πατινάδα στα δρομάκια του χωριού. Σ’αυτήν συμμετείχαν οι χορευτές όλων των συλλόγων που θα εμφανιζόντουσαν, οι οποίοι προϊδέαζαν τους κατοίκους του χωριού για το γλέντι που θα ακολουθούσε με τους ήχους των μουσικών που τους συνόδευαν.

Όταν τελείωσε η πατινάδα και οι χορευτές έφτασαν στον χώρο της παράστασης, οι θεατές τους υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα και αμέσως άρχισε ο χορός. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδος «Το Βυζάντιον», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδος, ο Σύλλογος Νέας Καρδίας Κοζάνης και φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόκαμπου και  παρουσίασαν χορούς από την Αριδαία, τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία. Με την σειρά του ο Χ.Ο.Θ. ξεκίνησε με την Μπρατσέρα της Λέρου και συνέχισε με τους χορούς Πλατανιώτικο νερό της Σάμου, Πυργούσικο της Χίου, Ίσσο-Σούστα Καλύμνου και έκλεισε με Πηδηχτό της Ρόδου. Η σκηνή γέμισε από αντρικές νησιώτικες βράκες, πολύχρωμα γιλέκα και κόκκινα μαντήλια, ενώ οι γυναικείες φορεσιές της Καλύμνου με τα πολύχρωμα καβάδια, το περίτεχνο δέσιμο του ζωναριού καθώς και οι φορεσιές της Πάρου με τα ιδιαίτερα μαντήλια, ολοκλήρωναν την εικόνα του όμορφου Αιγαίου.

Μετά το τέλος της παράστασης, αφού άλλαξαν τα παιδιά, τους περίμενε καλομαγειρεμένο φαγητό, φτιαγμένο από τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόκαμπου για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα πολύ όμορφο γλέντι όπου όλοι θα μπορούσαν να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

Με αυτή την παράσταση ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τελείωσε τις καλοκαιρινές του παραστάσεις στα όμορφα μέρη της Ελλάδας, γεμάτος μεράκι και πολύ κέφι για μια καινούρια δημιουργική χρονιά που ξεκινά.

Σχετικά