Αυγουστιάτικη βραδιά στο Φωτολίβος Δράμας

Μετά από την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτολίβους Δράμας, το Β’ Τμήμα Ενηλίκων της Δευτέρας του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε στις 29 Αυγούστου για να παραστεί στις εκδηλώσεις εγκαινίων της Αγροτικής Έκθεσης που πραγματοποιείται στο χωριό κάθε χρόνο.

Η αποστολή ξεκίνησε το μεσημέρι από την Καλαμαριά. Συντροφιά τους, το Δ’ Τμήμα Ενηλίκων της Πέμπτης όπου μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σκοπού Σερρών, πήγαινε για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τους. Έτσι λοιπόν, η μεγάλη παρέα ξεκίνησε το ταξίδι, έχοντας μεράκι και διάθεση για χορό.
Ο πρώτος προορισμός ήταν ο Νέος Σκοπός όπου και  αποβιβάστηκε το Τμήμα της Πέμπτης και συνεχίστηκε η διαδρομή με τελικό προορισμό το Φωτολίβος.  Η υποδοχή από την πρόεδρο, το χοροδιδάσκαλο και τους  χορευτές, ήταν υπέροχη. Τα μέλη του συλλόγου είχαν ετοιμάσει για το καλωσόρισμα μπουφέ με κεράσματα και καφέδες, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία. Ακολούθησε η πρόβα στο χώρο της εκδήλωσης και η προετοιμασία για την παράσταση.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα Εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης μετά από χαιρετισμό των Τοπικών Αρχών. Την αυλαία του μουσικοχορευτικού μέρους άνοιξε η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτολίβους. Ακολούθησε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από το σχήμα «Εμπειροτέχνες», με χορούς από την Ήπειρο, και πιο συγκεκριμένα τους χορούς Πατινάδα, Μπαζαργκάνα, Καπέσοβο, Κάτω στα έξι μάρμαρα, Τσάμικο Κόνιτσας (Φέξε φεγγαράκι μου) και Συγκαθιστό (Άιντε μωρ’ μηλιά) με γύρισμα σε Τασιά, με φορεσιές Κόνιτσας ανδρικές και γυναικείες, καθώς και με γυναικείες φορεσιές από τα Χάσια. Την παράσταση έκλεισαν τα χορευτικά τμήματα του τοπικού συλλόγου και ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών. Αυθόρμητα και εγκάρδια στήθηκε αμέσως μετά το γλέντι με όλο τον κόσμο που παρευρισκόταν στην εκδήλωση, μαζί με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

Ζεστή η φιλοξενία που προσέφεραν  οι άνθρωποι του συλλόγου  έχοντας ετοιμάσει το τραπέζι  για το κέρασμα των χορευτών  με διάφορα εκλεκτά  φαγητά . Αργά το βράδυ, ξεκίνησαν για το δρόμο της επιστροφής προς Θεσσαλονίκη, μέσω Νέου Σκοπού για να επιβιβαστεί  και το Τμήμα της Πέμπτης. Το κέφι και η διάθεση εξακολουθούσε να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Και εις άλλα με υγεία!

Σχετικά