Τα τμήματα ενηλίκων στα Νέα Ρόδα

Το Σάββατο της 5ης Ιουλίου 2014 το Γ’ και Δ’ τμήμα ενηλίκων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση» και παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση «Δρόμοι της Παράδοσης»,  ένα μουσικό- χορευτικό αντάμωμα γεμάτο ελληνική παράδοση , χορό και τραγούδι από όλη την Ελλάδα.

Τα τμήματα  των ενηλίκων του Χ.Ο.Θ. ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα από το γνωστό σημείο συνάντησης, το περίπτερο στην Πόντου και έφτασαν νωρίς στα Νέα Ρόδα όπου απόλαυσαν ένα δροσερό αναψυκτικό και την επικοινωνία μεταξύ τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια πατινάδα  στην οποία συμμετείχαν όλοι οι χορευτές των συλλόγων που γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού και παρέσυραν τους κατοίκους σηματοδοτώντας έτσι το ενθουσιώδες ξεκίνημα της βραδιάς.

Μετά από την πατινάδα και με τη σειρά παρουσίασε κάθε σύλλογος το πρόγραμμά του στο χτιστό και όμορφα στολισμένο θεατράκι των Νέων Ρόδων.

Ο Χ.Ο.Θ. με δύο ομάδες και σαράντα περίπου χορευτές , παρουσίασε  χορούς από το νησί της Λέρου. Λέρικος, Σούστα, Σύρμπα και Συρτός αποτελούσαν το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας ενηλίκων με γυναικείες και ανδρικές φορεσιές  από τα Δωδεκάνησα και με χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας, Μπεράτι, Καραγκούνα, Τσάμικο, και Τασιά ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και η δεύτερη ομάδα ενηλίκων  φορώντας μπουραζάνες οι άνδρες και οι γυναίκες φορεσιές από την περιοχή της Κόνιτσας και από τα Χάσια Ολύμπου.

Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση», τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή όλοι δούλεψαν σκληρά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Η βραδιά κύλησε όμορφα με την διάθεση όλων στο ζενίθ. Μέχρι να προσφερθεί στους χορευτές το ανάλογο κέρασμα το κέφι και ο χορός είχαν ανάψει για τα καλά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα τμήματα ενηλίκων του Χ.Ο.Θ επέστρεψαν έχοντας περάσει μια υπέροχη βραδιά.

Εκεί ήταν και η εκπομπή «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» , η οποία κάλυψε την εκδήλωση.

Σχετικά