Πασχαλινές Ευχές!

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα και ενώ τα τμήματα παραδοσιακού χορού του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει τις πρόβες τους για την Μεγάλη Εβδομάδα, οι κυρίες που συμμετέχουν στο τμήμα χειροτεχνίας του συλλόγου αποφάσισαν να φτιάξουν πασχαλινές λαμπάδες, όμορφα κεριά με διάφορα στολίδια πάνω τους για την μέρα της Ανάστασης.

Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει το πνεύμα της αγάπης και της προσφοράς και από αυτή την πρωτοβουλία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Οι λαμπάδες που έφτιαξαν θα δοθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στον Στρατό της Σωτηρίας.

 

Ο Στρατός της Σωτηρίας είναι ένα Χριστιανικό κίνημα με Διεθνή χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες. Τον Οκτώβριο του 2007 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη ενώ ήδη από το 2012 επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του και στην Αθήνα.

Ο Στρατός της Σωτηρίας έχει σαν σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της Αγάπης του Θεού και την προσφορά στον Άνθρωπο ανεξάρτητα από πολιτικές, θρησκευτικές και φυλετικές πεποιθήσεις. Το μήνυμά του είναι βασισμένο στην Αγία Γραφή. Το κίνητρο για την υπηρεσία προς το συνάνθρωπο είναι η αγάπη του Θεού. Η αποστολή του είναι να κηρύξει το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις!

 

Η δραστηριοποίηση του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται μέσω διεθνώς δοκιμασμένων πρακτικών ανθρωπιστικής βοήθειας, που συμπεριλαμβάνουν εν είδει ‘προγραμμάτων’, τη διανομή τροφίμων, την παροχή βοήθειας προς άτομα τρίτης ηλικίας, σε οικογένειες με παιδιά, βοήθεια και υποστήριξη θυμάτων σωματεμπορίας ενώ προσφέρεται βάσει προγράμματος η συμπαράσταση προς άτομα που ζουν …’στο δρόμο’!

 

Αυτές τις άγιες μέρες ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε χαμόγελα σε πολλούς ανθρώπους. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!