Το τμήμα της χειροτεχνίας φτιάχνει λαμπάδες

 

 

Ανταπόκριση από το τμήμα Χειροτεχνίας και Πασχαλινές ευχές.

Έτσι όπως γίνονται όλα τα απλά και όμορφα πράγματα, έτσι έγινε και με την ιδέα της κ. Βάσως. Η κ. Βάσω μέλος της χορωδίας του Χ.Ο.Θ. μίλησε με την κ. Μαρία Λαδά, υπεύθυνη του τμήματος χειροτεχνίας και η τελευταία εξέφρασε την επιθυμία του τμήματός της  να φτιάξουν πασχαλινές λαμπάδες και να τις δωρίσουν για καλό σκοπό.

 

Έτσι, ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση προσφοράς, δημιουργίας και αγάπης στο πασχαλιάτικο κλίμα προετοιμασίας που επικρατεί στο σπιτάκι του Χ.Ο.Θ.

 

Το τμήμα χειροτεχνίας έφτιαξε περισσότερες από 20 λαμπάδες, σε δύο σχέδια, με κορδέλες, σχέδια διακοσμητικά, κοσμήματα χειροποίητα, βραχιολάκια, μενταγιόν και άλλα κρεμαστά αξεσουάρ που στολίζουν τις λαμπάδες και αποτελούν μικρά δωράκια.

Οι λαμπάδες αυτές έχουν ήδη παραδοθεί στο παιδικό χωριό στο Φίλυρο και στο παζάρι που έχει διοργανωθεί από τον φορέα θα πωληθούν, ενώ τα έσοδα θα βοηθήσουν τα παιδιά και τις ξεχωριστές «οικογένειές» τους.

 

Το τμήμα χειροτεχνίας εν τω μεταξύ συνεχίζει κανονικά τις συναντήσεις του κάθε Τρίτη απόγευμα. Τα νέα του τμήματος αναφέρουν ότι στο επόμενο μάθημα θα διδαχθεί μια παλιά τεχνική διακόσμησης αυγών με μελισοκέρι, την οποία γνωρίζει καλά μέλος του τμήματος.

Σημεία του αυγού στολίζονται με κερί και όταν βαφτεί κόκκινο το αυγό τα σημεία όπου υπήρχε κερί παραμένουν άσπρα. Με κοντίλι και λιωμένο κερί στο χέρι λοιπόν θα στολιστούν οι «περδίκες» όπως ονομάζονται αυτά τα κόκκινα αυγά.. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες αναζητήστε στην περιοχές της Κοζάνης, στα Γρεβενά ή πιο απλά στο τμήμα χειροτεχνίας του Χ.Ο.Θ.

 

Τα κόκκινα αυγά της Μ. Πέμπτης συμβολίζουν το αίμα του Χριστού στον Σταυρό, η αναμμένη λαμπάδα της Ανάστασης μετριάζει τους φόβους, νικά τις αμφιβολίες και ενισχύει την πίστη. Καλή Ανάσταση σε όλους!